Parlementaire Vergadering Raad van Europa beslist dat vaccinaties niet verplicht en weigeraars niet gediscrimineerd mogen worden, en er geen vaccinpaspoort komt – Xandernieuws

parlementaire-vergadering-raad-van-europa-beslist-dat-vaccinaties-niet-verplicht-en-weigeraars-niet-gediscrimineerd-mogen-worden,-en-er-geen-vaccinpaspoort-komt-–-xandernieuws

29-01-21 03:55:00,

Een vaccinatiebewijs eisen om toegang te krijgen tot een restaurant of terrasje, zoals in Israël, mag dus niet in Europa.

—————————————————————————————————————————————-

Tevens moeten contracten van regering met vaccinfabrikanten volledig openbaar worden gemaakt

—————————————————————————————————————————————-

De Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa heeft op 27 januari een amendement aangenomen waarin expliciet wordt gesteld dat vaccins NIET mogen worden verplicht in de EU, weigeraars niet mogen worden gediscrimineerd, en een vaccinatiecertificaat niet mag worden gebruikt als paspoort. Wel is de Parlementaire Vergadering een groot voorstander van vaccinaties, en is tevens besloten om ‘desinformatie en aarzelingen’ over de Covid-19 vaccins ‘met effectieve maatregelen’ tegen te gaan.

In het rapport ‘Covid-19 vaccines: ethical, legal and practical considerations’ (Resolutie 2361) staat onder punt 7.3 te lezen dat de lidstaten en de EU dringend worden opgeroepen om ‘met het oog op het verzekeren van een hoge vaccin acceptatie

7.3.1. te verzekeren dat burgers zijn geïnformeerd dat de vaccinatie NIET verplicht is, en dat niemand op politieke, sociale of andere wijze onder druk wordt gezet om zichzelf te laten vaccineren, als zij dat zelf niet willen;

7.3.2. te verzekeren dat niemand wordt gediscrimineerd wegens het niet gevaccineerd zijn vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s of niet gevaccineerd willen worden;

7.3.3. vroegtijdig effectieve maatregelen te nemen om misinformatie, desinformatie en aarzelingen ten aanzien van Covid-19 vaccins tegen te gaan;

7.3.4. transparante informatie te verspreiden over de veiligheid en mogelijke bijwerkingen van vaccins, en met sociale media platforms samen te werken en deze te reguleren om te voorkomen dat misinformatie wordt verspreid;

7.3.5. helder te communiceren over de inhoud van contracten met vaccinproducenten, en deze publiekelijk beschikbaar te maken voor parlementair en publiek onderzoek;

Onder punt 7.4 wordt tevens opgeroepen om zo snel mogelijk vaccins voor kinderen te ontwikkelen, en daarbij goed naar alle zorgen over de veiligheid en effectiviteit te kijken. Het belang van kinderen dient voorop te staan en in overeenstemming te zijn met de Rechten van het Kind zoals door de VN zijn vastgelegd. Daarbij moeten de wensen van kinderen zelf serieus worden meegewogen.

7.5.2. is eveneens van groot belang: ‘Gebruik vaccinatiecertificaten alleen waarvoor ze zijn bedoeld: het monitoren van vaccin effectiviteit, potentiële bijwerkingen en tegenreacties.’ Met andere woorden: vaccinatiecertificaten mogen NIET als paspoort of toegangsbewijs worden gebruikt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: