Brazilië gaat ten onder aan coronacrisis

brazilie-gaat-ten-onder-aan-coronacrisis

30-01-21 08:46:00,

brazilie, coronavirus, dodenAls je naar de berichten kijkt bij de mainstream media dan zal het niet lang meer duren of het grootste deel van de Brazilianen is bezweken aan het vreselijke coronavirus. 

Artsen spraken van “verstikkingskamers” waarin zorgmedewerkers met handmatige beademingsapparatuur hun patiënten in leven proberen te houden.

Brazilië is een groot land met ongeveer 210 miljoen inwoners. Er zijn zijn daar volgens officiële cijfers sinds het begin van de nep coronapandemie ongeveer 220.000 mensen overleden met covid-19. Dat wil zeggen mensen die zijn doodgegaan aan van alles en nog wat, maar bij wie bepaalde deeltjes genetisch materiaal in het lichaam aanwezig waren op het moment dat ze stierven.

Dit aantal staat ongeveer gelijk aan een tiende van een procent. Dit betekent dan weer dat 99,9 procent van de bevolking niet doodgaat, gerekend over een periode van ruim een jaar.

Wanneer het bij ons zomer is, is het daar winter en ook Jaïr Bolsonaro, de president van het land, ontkwam vorig jaar niet aan de griep, hetgeen bij ons grote koppen in de media veroorzaakte, want Bolsonaro “had corona”.

Zoals gebruikelijk met de griep herstelde Bolsonaro dan ook na enige tijd en begon hij genoeg te krijgen van dat hele coronavirus gedoe en dat werd hem niet in dank afgenomen:

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro ligt onder vuur. Hij heeft namelijk gezegd dat Brazilianen niet met de corona-epidemie moeten omgaan als „een land van flikkers”. De rechts-radicale president raakte in juli zelf besmet met covid-19, nadat hij het longvirus maandenlang bagatelliseerde. Daarnaast is dit zeker niet de eerste keer dat Bolsonaro homofobe termen in de mond neemt.

Maargoed, het is niet een land zelf dat bepaalt of ze ergens last van hebben, want dat recht is voorbehouden aan de mainstream media (MSM). 

En volgens die MSM wordt het onverantwoordelijke en homofobe gedrag van Bolsonaro keihard afgestraft.

Het dodental als gevolg van de coronapandemie is in Noord- en Zuid-Amerika de miljoen gepasseerd, meldt WHO-directeur Carissa Etienne. Momenteel zijn er vooral zorgen over de situatie in Brazilië en Mexico, aldus de gezondheidsexpert.

In vrijwel alle Braziliaanse staten zou ongeveer driekwart van alle bedden op de intensive care (ic) bezet zijn.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: