De vrijheidsstrijders – Wakker Mens

de-vrijheidsstrijders-–-wakker-mens

30-01-21 09:06:00,

 

Mijn dank gaat hier aan de demonstranten en de mensen die voor de hele bevolking protesteren. De mensen die zich verheffen met lichaam en ziel. Voor mij zijn dit vrijheidsstrijders. Dank hiervoor!

Het regime is met het uitroepen van het uitgangsverbod overweldigend over de rode streep gegaan. De situatie waarin we door de machthebbers zijn gebracht, is brisant.

  • Wat blijft er over voor een volk wanneer de dialoog met de machthebbers een monoloog blijkt te zijn?
  • Wat blijft er over wanneer de argumenten geen betekenis meer hebben?
  • Wat blijft er over wanneer de leugen tot waarheid geproclameerd wordt?
  • Welke weg blijft het volk nog?

Juist, heel weinig. Je bent letterlijk uitgell gesproken.

Het gesprek lijkt voorbij, ons blijft slechts de fysieke ongehoorzaamheid, ook in een geraffineerde vorm. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan de mogelijkheid dat half Nederland zich eens een weekje ziek meldt. Werkt dit niet? De volgende keer 2 weekjes enz.
Massale protesten en demonstraties blijven noodzakelijk. (Dit is geen oproep tot geweld!)

Begrip voor de politie

De protesten en de strijd richt zich niet tegen de politie, maar tegen de machthebbers. De confrontatie vindt helaas wel plaats met de politie zowel bij een demonstratie maar ook bij een boete. De confrontatie vind plaats met een ander mens, waardoor je minsten zou moeten proberen, begrip te ontwikkelen voor de persoon tegenover je. Misschien maakt deze zich ook zorgen of deelt zelfs jouw visie op de wereld. Zou kunnen.

Principieel denk ik dat er nogal wat agenten zijn die innerlijk worstelen, zij zijn namelijk ook gewone burgers met misschien ook zorgen en angsten voor de toekomst. Ze hebben vrouw en kinderen thuis die op hen wachten, met een net iets te hoge hypotheek en… en hij heeft de ambtseed gezworen. Dit laatste in de veronderstelling een democratie te dienen, toen, lang geleden.

Hoe het precies juridisch in elkaar zit weet ik niet, maar ongehoorzaamheid van een politieambtenaar zal zeker grote consequenties hebben voor de carrière, pensioen ed.

Bovendien ligt de overwinning op de machthebbers, mede bij diegenen die het wettelijke geweldmonopolie bezitten, de politie. Zonder hun ondersteuning wordt het moeilijk. Zij zijn deel van het volk en zij verkeren in een uiterst lastige positie.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: