Ken je die mop van dat Enschedese ziekenhuis dat werd bekogeld?

ken-je-die-mop-van-dat-enschedese-ziekenhuis-dat-werd-bekogeld?

30-01-21 10:57:00,

Homepagina » Binnenland » Ken je die mop van dat Enschedese ziekenhuis dat werd bekogeld?

in Binnenland
30 januari 2021 22:05

De media stonden er vol mee en bijna iedereen sprak er schande van. Relschoppers zouden afgelopen weekend hebben geprobeerd bij het ziekenhuis in Enschede de ruiten in te gooien. “Ziekenhuis in Enschede bekogeld,” meldde de NOS. Premier Rutte noemde het ‘ontoelaatbaar’ dat ‘idioten’ een ziekenhuis hadden belaagd met stenen. Politici wisten het zeker: het ging om de achterban van FVD en PVV.

De bestuursvoorzitter van Medisch Spectrum Twente was vol onbegrip over de bekogeling van het ziekenhuis. De media speelden in op de emoties: “Op het moment van de aanval was het druk op de verloskamers en werden er meerdere baby’s geboren.”

Een journalist van Tubantia schreef op de dag van de ‘aanval’ al dat een woordvoerder ‘ontkende dat er ruiten waren ingegooid’, en dat er ‘geen demonstranten waren’. De politie twitterde: “Online circuleert een filmpje dat de indruk wekt dat eerder op de avond een ruit van het ziekenhuis sneuvelt. Dat klopt niet. Er zijn geen ruiten gesneuveld van het ziekenhuis.”

Ze deden niets, ze stonden daar maar

Dagblad Tubantia zocht uit wat er nu werkelijk gebeurd is. Een verslaggever ging ‘s avonds laat bij het Enschedese ziekenhuis kijken, maar er was geen mens op straat. Rondom het ziekenhuis lagen geen stenen. Op geen van de ruiten zat ook maar een krasje. “Ik vind het vreemd,” appte hij naar collega’s.

De krant sprak met drie studenten die alles vanaf hun balkon zagen gebeuren. Ze zeiden dat de relschoppers ‘het absoluut niet gemunt hadden’ op het ziekenhuis. Toen ze later berichten in de media lazen over een ‘aanval’ op het ziekenhuis moesten ze daar hartelijk om lachen. “Ze hebben het niet eens aangeraakt. Ze deden niets, ze stonden daar maar.”

Media anno 2021, ze moeten zich schamen

Ondertussen is het kwaad al geschied. “De NOS wist niet hoe snel ze moest melden dat in Enschede een ziekenhuis was aangevallen. Een paar dagen later blijkt het verhaal totaal verzonnen te zijn,” twittert Big Pharma Runs Governments.

“Media anno 2021,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: