Over welk vaccin-onderzoek hebben we het eigenlijk? | Stichting Vaccin Vrij

over-welk-vaccin-onderzoek-hebben-we-het-eigenlijk?-|-stichting-vaccin-vrij

30-01-21 08:56:00,

Het onderstaande artikel is een vertaling van What Vaccine Trials? van Iain Davis, gepubliceerd in ‘Off guardian’.

Welk vaccin onderzoek?

Iain David

 
De belangrijkste, meest betekenisvolle fases van het COVID-19 vaccinonderzoek – fase 3 trials – zijn nog maar net begonnen, laat staan afgerond.

Mededelingen over het COVID 19-vaccin-onderzoek hebben verwarring veroorzaakt. Hopelijk helpt dit artikel om de zaken wat op te helderen. De meeste mensen geloven dat de COVID 19-vaccins klinische proeven hebben ondergaan, en dat er is bewezen dat ze zowel veilig als effectief zijn. Dat is onjuist.

Het belangrijkste punt is dit. Als u besluit om het experimentele, op mRNA-gebaseerde BNT162b2-vaccin van Pfizer en BioNTech te gebruiken, of een ander geclaimd COVID 19-vaccin, dan bent u een proefpersoon in een medicijnstudie.

Het mRNA in het BNT-vaccin is gebaseerd op de 3e iteratie (wiskundige term voor een zich herhalende procedure) van het oorspronkelijke in WUHAN gerapporteerde SARS-CoV-2 (MN908947.3). Echter de WHO-protocollen die Pfizer gebruikt om het mRNA te produceren lijken niet de nucleotidesequenties – dat wil zeggen de bouwstenen – te gebruiken die uniek zijn voor het SARS-CoV-2-virus. Toen onderzoeker Fran Leader het farmaceutische bedrijf Pfizer hierover ondervroeg, hebben ze dit bevestigd met de volgende uitspraak:

“Het DNA-sjabloon komt niet rechtstreeks van een geïsoleerd virus van een geïnfecteerde persoon.”

Er zijn ook geen afgeronde klinische studies (dat wil zeggen: studies die worden uitgevoerd op menselijke proefpersonen) – voor COVID-vaccins. De proeven zijn aan de gang en zullen nog lange tijd voortduren. Als je een vaccin krijgt, dan ben je per definitie proefkonijn. Misschien vind je dit OK, maar het is in ieder geval niet iets dat ik mijn dierbaren zou aanraden.

 
Op 8 december berichtte het Britse nieuwsstation BBC over een studie die is gepubliceerd in medisch tijdschrift ‘The Lancet’ en stelde categorisch (net zoals de media wereldwijd – red.):

“Het Oxford/AstraZeneca Covid-vaccin is veilig en effectief, het geeft goede bescherming, onderzoekers hebben dit bevestigd…”

De BBC kan deze claim op geen enkele manier verantwoorden. De studie in de Lancet bevestigde niets. De onderzoekers schreven:

“ChAdOx1 nCoV-19 heeft een acceptabel veiligheidsprofiel en is effectief gebleken tegen symptomen van COVID-19 in een tussentijdse analyse van lopende klinische studies.”

Dit betrof een tussentijdse analyse die onder andere werd gefinancierd door het CEPI en de ‘Bill & Melinda Gates Foundation’.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: