Speech voor de manifestatie die Den Haag verbood – De Lange Mars Plus

speech-voor-de-manifestatie-die-den-haag-verbood-–-de-lange-mars-plus

30-01-21 06:20:00, Foto 123rf – gevangen

Dit is de tekst van mijn speech die ik uit wou spreken tijdens de manifestatie op 30 januari op het Malieveld in Den Haag, maar helaas verboden werd.

Beste mensen,

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Rob Vellekoop. Ik ben vrij journalist en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Vrije Journalisten. Schrijven doe ik voor DLM Plus.

Vanmorgen zouden we een vergadering hebben van de Nederlandse Vereniging van Vrije Journalisten, maar door een politie-inval is dat onmogelijk geworden.

De overheid is namelijk helemaal niet blij met ons. In tegenstelling tot de gewone journalisten die werken voor de massamedia brengen wij wel kritische berichten naar buiten over de 1,5 meter, de lockdowns, mondkapjes, PCR-test, covid-19 vaccinaties en het politiegeweld tegen vreedzame andersdenkenden.

Ik werk al 10 jaar voor DLM en de censuur heeft ondertussen ongekende vormen aangenomen. Als Vereniging van Vrije Journalisten zijn we bijvoorbeeld al zes maanden bezig om een bankrekening te openen. Dat is moeilijk misschien zelfs onmogelijk omdat onze mediavereniging onder de Terrorismewet valt.

Ook gebeurt het dat onze vrije collega-journalisten worden aangehouden en opgesloten omdat zij hun werk doen, namelijk verslag leggen van wat er gebeurt in ons land. Zo mogen wij eveneens niet de ME filmen wanneer zij de avondklok handhaven.

Dit in tegenstelling tot Ruptly, nota bene een Russisch persbureau, die wel opnames mag maken. Zo filmden zij aan het begin van deze week hoe de Koninklijke Marechaussee in zwarte pakken door de stille straten van Rotterdam marcheerden.

Elkaar

Maar gelukkig hebben wij elkaar.
Zoals we hier bij elkaar staan. Wij zijn het meer bewuste deel van de bevolking. Wij zien wel wat zich afspeelt en uit bezorgdheid manifesteren wij ons! We waarschuwen onophoudelijk onze medelanders.
Omdat de maatregelen van de overheid, van het regime Rutte, steeds ingrijpender worden.

Alleen samen kunnen we proberen op vreedzame manier iets te doen tegen de uitrol van de gevangenis. Nederland verandert met iedere maatregel meer in een gevangeniscomplex. Met binnen de muren steeds strengere en krankzinniger maatregelen met als enig doel de onderwerping van de bevolking.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: