Waarom mocht de demonstratie tegen Poetin in Amsterdam wel doorgaan?

waarom-mocht-de-demonstratie-tegen-poetin-in-amsterdam-wel-doorgaan?

01-02-21 02:15:00,

Homepagina » Binnenland » Waarom mocht de demonstratie tegen Poetin in Amsterdam wel doorgaan?

in Binnenland
1 februari 2021 11:50

Zondag wees burgemeester Femke Halsema van Amsterdam het Museumplein weer aan als risicogebied. Daar werd voor de derde week op rij gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Volgens Halsema waren ‘er mogelijk mensen met slagwapens bij die geweld wilden uitlokken’. Op beelden die op het Museumplein zijn gemaakt, is te zien dat de demonstratie vreedzaam verliep.

De politie greep toch weer in: met een dichte linie van agenten met schild en wapenstok, ME-busjes, politiepaarden en honden werden de betogers in enkele minuten verdreven van het Museumplein.

Even verderop, in het Vondelpark, vond ook een demonstratie plaats. Niet tegen het coronabeleid, maar tegen de Russische president Poetin. De betogers willen dat Kremlincriticus Aleksej Navalny wordt vrijgelaten.

Heel anders

Op de website van RTL Nieuws krijgen de demonstranten alle ruimte om hun verhaal te doen. Zo zei één van de betogers dat ‘Poetin niet alleen een dief, maar ook een moordenaar is’. De media berichten heel anders over de coronaprotesten. Ze verzinnen zelfs berichten.

Waarom was de politie op het Museumplein massaal aanwezig en werd daar wel ingegrepen, terwijl de betogers in het Vondelpark hun gang mochten gaan?

Ook vorige week zaterdag demonstreerden mensen op het Museumplein voor de vrijlating van Navalny. Ze riepen onder meer dat ‘Poetin naar de gevangenis moet’. Halsema liet deze mensen niet neerknuppelen. Waarom niet? Waarom laat ze mensen die tegen Rutte demonstreren wel neerknuppelen?

Bewierookt

Het Journaal sprak bovendien vol lof over de demonstranten tegen Poetin, terwijl de betogers tegen het coronabeleid van Rutte steevast worden weggezet als ‘doorgesnoven hooligans’, ‘wappies’ of ‘relschoppers’.

Dit viel ook auteur en spreker Hans van Tellingen op. “Waarom worden de demonstranten tegen Poetin (en vóór Navalny) bijkans bewierookt op het Journaal (wat prima is, hoor) en de Nederlandse demonstranten (meestal linkse hippies) tegen de disproportionele coronamaatregelen weggezet als gekkies? Terwijl wat zij doen ons allemaal aangaat?” vraagt hij zich hardop af. Het antwoord laat zich raden.

5
46
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: