19-jarige belandt op IC na tweede dosis van Pfizer-vaccin

19-jarige-belandt-op-ic-na-tweede-dosis-van-pfizer-vaccin

02-02-21 10:27:00,

Homepagina » Buitenland » 19-jarige belandt op IC na tweede dosis van Pfizer-vaccin

in Buitenland
2 februari 2021 22:00

In Israël is een 19-jarige man vijf dagen nadat hij zijn tweede dosis van het coronavaccin had gekregen op de IC opgenomen. Bij de jongeman is myocarditis geconstateerd, een ontsteking van het hartspierweefsel.

Het is nog niet duidelijk of de ontsteking een bijwerking is van het vaccin. In de Verenigde Staten zijn echter een aantal gevallen van myocarditis gemeld die konden worden gelinkt aan Covid-19, schrijft The Jerusalem Post.

“Het feit dat de klachten zich meteen na de vaccinatie voordeden, doet vermoeden dat een immunologische reactie de ontsteking heeft veroorzaakt, zei arts Abdulhadi Farojeh.

De jongeman had na de prik een verhoogde hartslag, was kortademig en voelde een scherpe pijn in zijn armen, zei arts Badarnih Bahaa. Als myocarditis niet wordt behandeld, kan de aandoening leiden tot hartritmestoornissen en zelfs de dood. De 19-jarige had verder geen onderliggende aandoeningen.

Nederland

In Nederland zijn tot nu toe 1763 meldingen met 7713 vermoede bijwerkingen binnengekomen bij het Lareb. In 12 gevallen gingen het om een heftige allergische reactie bij het vaccin van Pfizer. Bij zes meldingen was er een anafylactische reactie.

Er is ook één melding van overlijden na de vaccinatie. Het betreft een 90-plusser met onderliggende gezondheidsproblemen. De doodsoorzaak is niet bekend, zegt het Lareb, toevoegende dat de melding nog nader wordt onderzocht.

4.6
27
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
bijwerkingen coronavaccin COVID-19 IC Nederland Pfizer

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: