Twee strategische fouten wat betreft Covid-19, door Thierry Meyssan

twee-strategische-fouten-wat-betreft-covid-19,-door-thierry-meyssan

02-02-21 10:51:00,

De westerse landen zijn in paniek geraakt door de Covid-19 pandemie. Zij hebben twee strategische fouten gemaakt: zij hebben hun gezonde bevolking opgesloten met het risico hun economie te vernietigen, en zij hebben volledig vertrouwd op MRA-vaccins ten nadele van de gezondheidszorg, of zelfs met het risico dat deze nieuwe vaccinatietechniek bepaalde aandoeningen zou veroorzaken.

JPEG - 34.2 kB De Franse president, Emmanuel Macron, was de eerste politieke figuur die de Covid-epidemie als een oorlog omschreef (16 maart 2020). Zijn krijgshaftige toespraak was bedoeld om de situatie te dramatiseren en hem de status van krijgsheer te geven. Hij bracht de bevolking in grote beroering, die onmiddellijk toegaf aan paniek. Sindsdien heeft een vorm van collectieve hysterie het democratisch debat vervangen. Communicatie: de Covid en de oorlog

Covid-19 is een virale ziekte die in het ergste geval de dood veroorzaakt van 0,001% van de bevolking. De gemiddelde leeftijd van overlijden aan Covid-19 in ontwikkelde Staten is ongeveer 80 jaar, met een mediane leeftijd van ongeveer 83 jaar.

Ter vergelijking: in landen in oorlog is het sterftecijfer als gevolg van de oorlog 5 tot 8 maal zo hoog, maar het betreft vooral mannen tussen 18 en 30 jaar. Daarbij komt nog de emigratie van maximaal 50,00 % van de bevolking.

De Covid-pandemie en de oorlog zijn dus twee situaties die buiten proportie zijn, ondanks de apocalyptische retoriek die ze door elkaar haalt [1]. Bovendien heeft de reactie van degenen die zich aan deze dramatische vergelijking hebben gewaagd, op het gebied van mobilisatie niets ontleend aan die van oorlogssituaties. Een mobiel militair hospitaal moest hoogstens een paar foto’s maken van uniformen in actie. Het enige echte effect ervan was de bevolking in paniek te brengen en haar zo van haar kritische geest te beroven.

Oorsprong van de communicatiefout

Deze vergelijking is gemaakt op basis van onjuiste informatie. Een Britse statisticus, wiens wiskundige modellen waren gebruikt om het Europese beleid ter beperking van het aantal ziekenhuizen te rechtvaardigen, Neil Ferguson, had meer dan een half miljoen sterfgevallen in zijn eigen land voorspeld en evenveel in Frankrijk.

Deze wetenschapper wist niet dat een virus een levend wezen is dat er niet op uit is zijn gastheren te doden, maar zich in hen te vestigen als een parasiet. Als het de man doodt die het besmet heeft,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: