Uiteindelijk komt alles goed of hoe we zelf een volmaakte wereld kunnen scheppen – De Lange Mars Plus

uiteindelijk-komt-alles-goed-of-hoe-we-zelf-een-volmaakte-wereld-kunnen-scheppen-–-de-lange-mars-plus

02-02-21 10:28:00,

“Uiteindelijk komt alles goed” is de titel van het boek van Christina von Dreien. Een boek vol optimisme en diepe inzichten voor een zwarte tijd waarin we wel wat licht en positiviteit kunnen gebruiken. Dit is een goed moment om stil te staan bij een andere benadering van wat er zich op het ogenblik wereldwijd over onze hoofden afspeelt. Uiteindelijk helpen de ontwikkelingen ons om te komen tot een groter individueel en collectiever bewustzijn. Bij dat hogere bewustzijn hoort liefde als een essentieel onderdeel.

Op de achterkant van het boek staat dat Christina von Dreien (2001) ons uitnodigt om anders naar de wereld te kijken en de verantwoordelijkheid voor wat er allemaal in de wereld gebeurt te verplaatsen van de politieke arena naar onszelf.

Haar indrukwekkende kijk opent een nieuw en breder perspectief op de huidige wereldsituatie en op de periode die voor ons ligt.

Wat mij zelf het meest bijblijft van haar schrijven is haar oproep om drie minuten per dag te visualiseren hoe de volmaakte wereld er uit ziet. Waarbij we op moeten letten dat we niet alleen onze verbeeldingskracht gebruiken, maar ook onze wilskracht inzetten. Dus die wereld die we voor ogen hebben moeten we ook echt willen.

Ik moet zeggen, ik vind het een verademing om dagelijks met een dergelijke visualisatie bezig te zijn en de positiviteit te voelen stromen. Zeker nu we iedere dag overladen worden met slecht nieuws en uitingen van onderdrukking en dictatuur. Om mij heen ervaar ik veel mensen die worstelen om zich niet te laten meezuigen in de stroom van negativiteit die de massa media dag in dag uit bevestigen met hun angsthypnose.

Je moet sterk in je schoenen staan om je daartegen te kunnen wapenen. Ik denk dat Christina von Dreien met haar boeken ons daarbij kan helpen.

Wat ik in tal van discussies over de Nieuwe Wereld nogal eens mis is dat we de verantwoordelijkheid voor de vestiging van die hemel op aarde vaak buiten onszelf leggen en kijken naar machthebbers in de hoop dat deze het voortouw daarvoor zullen nemen. De recente gebeurtenissen rond Trump bevestigen dit voor mij.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: