Denemarken beperkt bewegingsvrijheid voor vaccinweigeraars – “Eerste in de wereld!” – Frontnieuws

denemarken-beperkt-bewegingsvrijheid-voor-vaccinweigeraars-–-“eerste-in-de-wereld!”-–-frontnieuws

03-02-21 07:26:00,

De Deense regering kondigt aan dat zij een “Coronapaspoort” invoert. Het document wordt verstrekt aan degenen die zijn gevaccineerd tegen Covid-19 en geeft de houder een grotere bewegingsvrijheid in de samenleving in vergelijking met degenen die om uiteenlopende redenen de injectie niet hebben genomen.

Wilt u zich vrij in de maatschappij kunnen bewegen, naar een restaurant, concert of sportevenement gaan of misschien naar het buitenland reizen? Dan heeft u in de toekomst een speciaal paspoort nodig waaruit blijkt dat u bent ingeënt tegen Covid-19. Tenminste als u Deens bent, maar ook in andere landen liggen soortgelijke voorstellen op tafel.

Morten Bødskov, waarnemend minister van Financiën in de Deense regering, vertelde woensdag op een persconferentie dat het om een digitaal paspoort zal gaan dat je in je mobiele telefoon hebt. Dit betekent dat je in het bezit moet zijn van een smartphone en deze altijd bij je moet hebben.

Bødskov prijst zijn regering dat zij “een van de eersten ter wereld” is die haar bevolking op deze concrete manier in een A- en een B-recht verdeelt in relatie tot de grondwettelijk beschermde vrijheden en rechten. Men hoopt nu te worden beschouwd als “een voorloper van andere landen”.

De regering sluit niet uit dat aanvullende medische informatie over de houder wordt geregistreerd en in het digitale paspoort wordt opgenomen, als de betrokkene antistoffen tegen het Coronavirus bij zich draagt. De informatie in het paspoort moet ook centraal worden opgeslagen en doorzoekbaar zijn op de website sundhed.dk.

Ook in het bedrijfsleven in Denemarken wordt het paspoort geprezen, zonder enig voorbehoud ten aanzien van de integriteitsaspecten of de rangorde onder de burgers die eruit voortvloeit. Een aantal bedrijfsleiders nam deel aan de persconferentie.

“Dit schept hoop en is een licht in de tunnel voor veel Deense bedrijven”, zei Brian Mikkelsen die CEO is van de bedrijfsorganisatie Dansk Erhverv.

Hij krijgt bijval van Lars Sandahl Sørensen, CEO van Dansk Industri, die benadrukt dat het digitale Coronapaspoort degenen die het paspoort hebben, hun bewegingsvrijheid in de samenleving en het recht om het land uit te reizen, zal teruggeven.

“Wij zullen nog vele jaren van het Coronapaspoort genieten”, verklaarde hij.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: