Een nieuwe wereld in je achtertuin dankzij permacultuur

een-nieuwe-wereld-in-je-achtertuin-dankzij-permacultuur

03-02-21 04:08:00,

In 2019 verscheen het boek Building a Better World in Your Backyard van Paul Wheaton. Daarin staat met veel humor beschreven hoe je in je eigen achtertuin – op basis van permacultuur – kunt overschakelen op een meer organische leefstijl.

Permacultuur Better World

Het belangrijkste deel van dit boek gaat over permacultuur. Dat is niet verwonderlijk, want Wheaton is met recht ‘The Duke of Permaculture’ genoemd (*) vanwege zijn bijdrage in het verspreiden van dit gedachtengoed.

De auteur ziet permacultuur als een oplossing voor veel van de wereldproblemen. De volledige titel zegt nu nog meer dan twee jaar geleden:

Building a Better World in Your Backyard
instead of being angry at bad guys

Alternatief voor de olie-economie

Er zit veel humor in dit boek. En het is Milieu Bewust uiteraard. Zo laat hij zien hoe vaak er aardolie wordt gebruikt in de voedselproductie. Allereerst om de grond voor te bereiden op het verbouwen van voedsel. Dan om voedsel te verbouwen (kunst-mest), dan om voedsel naar de winkel te vervoeren en tenslotte gebruikt ook de klant weer aardolie om naar de winkel te gaan en het voedsel te kopen. Niet echt een milieubewuste weg!

Het verbouwen van je eigen voedsel is dus een groot onderdeel van milieu en bewustzijn. Twee vliegen in één klap. Al laten we alles leven en meppen we niet!!!

Laad jezelf op!

Paul Wheaton geeft een goed overzicht van enkele basisconcepten van permacultuur en prikkelt de lezer ook om meer buiten het boek te leren. Op iedere pagina staat wel een link. Wat ik dus echt super leuk vind, je duikt zo steeds dieper in een materie met Al je enthousiasme en…je energie laadt vanzelf op!

Ook al heb je zelf nog geen tuin of plek om op deze manier met de natuur te leven, het maakt je toch warm voor een meer natuurlijke leefstijl en geeft je zeer zeker ook vele ideeën. Toch is het boek eenvoudig geschreven. Je kunt het rustig wegleggen om op een ander tijdstip weer verder te lezen.

De eerste stap zetten

Food forest farming… het heeft vele jaren geleden mijn hart en ziel in-ge-pakt!

Ook prettig voor de meeste lezers hier op transitieweb is dat het boek is geschreven voor de ‘koude’ klimaten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: