Huisarts: ‘Corona hoort bij het leven, net als griep’

huisarts:-‘corona-hoort-bij-het-leven,-net-als-griep’

03-02-21 04:33:00,

in Mens en Dier
3 februari 2021 14:00

De lockdown zal worden verlengd tot tenminste 2 maart, zei Rutte dinsdag op de persconferentie. Aanleiding is de Britse variant van het virus, die volgens de premier leidt tot een ‘onvermijdelijke derde golf’. Rutte zei dat versoepelingen wel mogelijk waren als het enkel ging om de ‘klassieke, oude variant’.

Het RIVM schat dat het bij ‘twee derde van de besmettingen’ inmiddels gaat om de Britse variant. Ook zijn drie andere mutanten gevonden: de Zuid-Afrikaanse variant en twee Braziliaanse. Die zijn ‘hoogstwaarschijnlijk’ allemaal besmettelijker, aldus het RIVM.

Het kabinet gaat vanwege de zorgen over de Britse variant het OMT opnieuw om advies vragen over de avondklok. Het is dus mogelijk dat hij wordt verlengd.

Veel mensen zijn nu wel een beetje klaar met al die varianten. Huisarts en tv-dokter Felix van der Wissel vraagt zich hardop af wanneer het OMT accepteert dat de strijd om Covid en haar mutaties niet te winnen is. “Covid hoort bij het leven, net als griep,” zegt hij.

Laagste cijfers sinds september

De huisarts vindt dat we moeten accepteren dat er mensen aan Covid sterven, net als aan griep. “De gemiddelde leeftijd van overlijden is 82 jaar. Dat is boven de gemiddelde leeftijd,” zegt hij. “Hoeveel kinderen hebben door de Covid-maatregelen een traumatische jeugd? Willen we dit als maatschappij op ons geweten hebben?”

De huisarts vraagt zich ook af waarom we de lockdown handhaven terwijl we de laagste cijfers hebben sinds september en we weten dat 40 procent de Britse variant betreft. Het RIVM schat dus in dat dit percentage nog hoger ligt. “Als de Britse variant daadwerkelijk zo besmettelijk is en het in 40 procent van de gevallen om de Britse variant gaat, dan zouden de cijfers omhoog moeten gaan,” benadrukt Van der Wissel.

Wanneer accepteert het OMT dat de strijd om Covid en haar mutaties niet te winnen is. Braziliaanse variant en Zuid-Afrikaanse ws in april… Covid hoort bij het leven net als griep.

— Felix van der Wissel (@DokterFelix) February 2, 2021

4.9
33
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: