Vaccins: Zorgwekkend aantal doden Noorwegen – EnerzijdsAnderzijds

vaccins:-zorgwekkend-aantal-doden-noorwegen-–-enerzijdsanderzijds

03-02-21 07:14:00,

In Noorwegen is grote zorg ontstaan over het aanzienlijke aantal doden onder oudere inwoners die een van de in alle haast goedgekeurde Covid-vaccins van de firma’s Pfizer en Moderna hebben ontvangen. Volgens de Noorse gezondheidsautoriteiten gaat het per 21 januari om 30 dodelijke gevallen die in verband worden gebracht met een van eerdergenoemde vaccins. Hoe zorgwekkend is deze voorlopige tussenbalans?

Afbeelding van Peggy und Marco Lachmann-Anke via Pixabay

Noorse autoriteiten zoeken uitweg

Het waren uitgerekend de Noorse autoriteiten die als eersten in Europa waarschuwden voor de mogelijke ernstige bijwerkingen van de in alle haast door het EMA goedgekeurde vaccins. En toch gaat het in dit land goed mis.
Zo meldt het Noors Geneesmiddelenbureau (Statens legemiddelverket): ‘A total of 30 reports concerning deaths have been processed.’ Geschrokken van deze eerste ervaringen haast het bureau een eerste relativering te zoeken: ‘This does not imply that there is a causal relationship between the deaths and the vaccine.
Met deze relativering lijkt het bureau zich er niet bewust van te zijn dat deze relativering ook geldt voor alle als ‘Corona-doden’ getelde personen. Ook daarvoor kan worden gesteld dat er geen causaal verband aangetoond is tussen de dood en het met een gebrekkige PCR-test vastgestelde ‘besmetting’ met het Covid-19-virus. Bekend is dat naar schatting 80% van de als Corona-doden getelde personen al voor de vaststelling van Corona, geconfronteerd was met ‘meervoudig onderliggend lijden’ en op hoge leeftijd was, een leeftijd waarop men ook aan andere oorzaken sterft. Dit argument wordt dus eenzijdig gebruikt.

Meten met twee maten

Dat vooral de westerse media de relativerende opmerkingen van de Noorse autoriteiten als basis voor hun berichtgeving nemen, waar media in andere delen van de wereld het accent leggen op het aantal doden, is ook de Iraanse media opgevallen.
Onder de kop ‘US, UK media silent on Pfizer vaccine after 23 Norwegian deaths‘ hekelt Pars Today die eenzijdige berichtgeving. Zij constateert dat de Noorse autoriteiten nadrukkelijk aangeven dat 13 van de doden al boven de 80 jaar waren. Dat dit argument ook geldt voor de mogelijke doodsoorzaak van met Covid-19 ‘besmette’ personen, wordt ook hier vergeten. Zo wordt nu iedereen die aan longziekte of infecties aan de luchtwegen als ‘Corona-dode’ genoteerd,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: