Bedrijven en scholen mogen ongevaccineerden weigeren: ‘Zorgwekkend’

bedrijven-en-scholen-mogen-ongevaccineerden-weigeren:-‘zorgwekkend’

04-02-21 08:47:00,

Homepagina » Binnenland » Bedrijven en scholen mogen ongevaccineerden weigeren: ‘Zorgwekkend’

in Binnenland
4 februari 2021 11:45

Winkels, bedrijven, scholen en horeca mogen bezoekers straks in principe vragen om aan te tonen dat ze gevaccineerd zijn. Wel moet er dan voldaan worden aan strikte voorwaarden, stelt de Gezondheidsraad in een advies aan minister De Jonge. Zij vindt dat een vaccinatiebewijs alleen gevraagd mag worden als dat ‘een gerechtvaardigd doel’ dient en er geen andere optie is.

Een vaccinatieplicht is uit den boze, schrijft de Gezondheidsraad. Drang, waarbij Nederlanders indirect worden aangezet om zich te vaccineren, zou wel mogelijk zijn.

“Hé, daar is de indirecte verplichte vaccinatie! Welke complottheorieën zijn er nu nog over?” vraagt rechtenstudent Marijn zich af. Podcastmaker Jorn Luka zag dit al aankomen: “Ik plaatste gisteren een tweet waarin ik stelde dat het enige wat nog niet uitgekomen was een (in)directe vaccinatieplicht is. Nou, dat heeft niet lang geduurd.”

Tweederangsburger

“Allemaal helemaal prima om naar de kroeg te gaan of naar de winkel. Wel eerst even je lichamelijke integriteit opgeven. Artikel 10 en 11 uit de Grondwet kunnen zo hup de prullenbak in,” schrijft Annelies.

Onderzoeksjournalist Patrick Savalle maakt zich boos: “Dit is fascistische flauwekul. Er zijn absoluut geen redenen om gezonde, asymptomatische personen te weigeren. En de genoemde alternatieven creëren slechts schijnveiligheid. Plus: Grondwet!”

Ook de politiek roert zich. Forum voor Democratie vindt dat ongevaccineerden nooit geweigerd mogen worden:

Zorgwekkend: Gezondheidsraad opent deur naar indirecte #vaccinatieplicht. Wie geen vaccin neemt, wordt in de praktijk tweederangsburger. Politiek mag hier niet mee akkoord gaan. Vaccin mag geen vereiste voor deelname aan de samenleving worden. #FVD pic.twitter.com/LGpya6qHd5

— Forum voor Democratie (@fvdemocratie) February 4, 2021

4.9
38
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
De Jonge FvD Gezondheidsraad vaccinatiebewijs vaccinatieplicht

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: