Kort nieuws – gedwongen opname bij cvid, scholen testen zich rot, coronakolder uit Harz, massa’s tegen maatregelen – De Lange Mars Plus

kort-nieuws-–-gedwongen-opname-bij-cvid,-scholen-testen-zich-rot,-coronakolder-uit-harz,-massa’s-tegen-maatregelen-–-de-lange-mars-plus

04-02-21 08:22:00,

De Bende van Rutte trekt de strop om de nek van de bevolking verder aan met gedwongen opnames en heel veel testen op basisscholen zodra deze open gaan. In Duitsland bewijst de kolder die daar heerst de steeds diepere gaten in de verstandelijke vermogens van de overheid. Tegelijkertijd komen in Oostenrijk en Frankrijk tienduizenden de straat op in hun hoofdsteden tegen de waanzin van de maatregelen.

Gedwongen opname bij vermoeden van covid-19

Op 2 februari is via de Staatscourant bekend gemaakt het volgende besluit van de Volksgezondheidsminister De Jonge.
Het Universitair Medisch Centrum Groningen wijst hij aan als ziekenhuis waar gedwongen isolatie van (vermoedelijke) patiënten met covid-19 (geïnfecteerd met SARS-CoV-2-virus) plaatsvindt (als bedoeld in artikel 31 Wet Publieke Gezondheid. De voorzitter van de veiligheidsregio kan een persoon in een ziekenhuis laten opnemen ter isolatie.

Bron

Basisscholen testen zich straks een ongeluk

Vanaf 8 februari gaan de basisscholen weer open.  Om de verspreiding van het virus te voorkomen, zijn er extra maatregelen genomen.

Onderwijspersoneel moet 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Tussen leerlingen onderling en tussen leerlingen en personeel is 1,5 meter afstand houden niet verplicht. De scholen moeten looproutes met eenrichtingsverkeer maken.

Om besmetting te voorkomen moeten de kinderen zoveel mogelijk in kleine groepjes blijven van 5 kinderen die bij elkaar in de buurt mogen komen. Bij besmetting (Red. bedoeld wordt positieve pcr-testuitslag) hoeft dan niet de hele klas in quarantaine.

Onderwijspersoneel en leerlingen die in nauw contact zijn geweest met iemand die besmet (gebaseerd op een testuitslag) is met het coronavirus moeten 5 dagen in quarantaine. Na deze 5 dagen kunnen zij zich laten testen. Dit is vrijwillig. Personeel of leerlingen die zich niet laten testen moeten nog 5 dagen langer in quarantaine blijven. Scholen geven in de periode van quarantaine zoveel mogelijk onderwijs op afstand.

Bron Rijksoverheid

Coronakolder uit de Harz, Goslar

Twee beambten rennen naar een man toe die op de skibaan zo waar geen mondkapje in de buitenlucht zou hebben gedragen. Bij aankomst heeft de man echter een muilkorf opgezet. Toch krijgt hij 100 euro boete.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: