Ook Zweden beperkt bewegingsvrijheid voor vaccinweigeraars – Coronapas voor reizen, sport en restaurantbezoek – Frontnieuws

ook-zweden-beperkt-bewegingsvrijheid-voor-vaccinweigeraars-–-coronapas-voor-reizen,-sport-en-restaurantbezoek-–-frontnieuws

04-02-21 08:50:00, Zweedse rood-groene regering bestaande uit Sociaal-Democraten en Milieupartij met de socialistische premier Stefan Löfven in het midden (2014) © Frankie Fouganthin / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)
Het is nu duidelijk dat Zweden ook een zogenaamd vaccinatiecertificaat, of vaccinatiepaspoort, invoert. Het certificaat moet bewijzen dat men is ingeënt tegen Covid-19, en zal vereist worden voor reizen naar het buitenland en nog veel meer, aldus de regering.

De links-groene regering heeft vandaag het Zweedse Bureau voor Digitale Administratie (Digg) opdracht gegeven de werkzaamheden te leiden voor een gezamenlijke digitale infrastructuur voor zogeheten vaccinatiecertificaten.

De certificaten moeten dus bewijzen dat men is ingeënt tegen Covid-19.

“Vaccinatiecertificaten kunnen door bepaalde landen worden geëist bij binnenkomst, of bij andere contexten, zoals culturele en sportevenementen”, schrijft de Zweedse regering op haar website.

Maar het kan ook relevant zijn bij restaurantbezoek, iets wat de overheid in ieder geval niet uitsluit dat de horeca zal eisen.

Met een digitaal vaccinatiebewijs wordt het snel en eenvoudig om een voltooide vaccinatie te tonen, zegt minister Anders Ygeman (Sociaal-Democraten) van Digitalisering in een verklaring.

Het is de bedoeling dat de infrastructuur voor vaccinatiebewijzen vanaf 1 juni van dit jaar beschikbaar is.

“Er zijn al internationale processen gaande met betrekking tot technische oplossingen en normen voor vaccinatiebewijzen. Er is behoefte aan Zweedse aanwezigheid om ervoor te zorgen dat Zweedse standpunten naar voren worden gebracht, maar ook om eventuele conclusies en aanbevelingen terug te koppelen naar de relevante Zweedse actoren”, aldus minister van Sociale Zaken Lena Hallengren (Sociaal-democraten).

Volgens Hallengren is er behoefte aan een vaccinatiecertificaat, waarvan ze beweert dat het “bijna net zo langverwacht is als de vaccinatie”, aldus Aftonbladet.

Denemarken beperkt bewegingsvrijheid voor vaccinweigeraars – “Eerste in de wereld!”

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: