Opnieuw een Spaans verpleegtehuis dat na het vaccineren van zijn bewoners doden (22) te betreuren heeft – Frontnieuws

opnieuw-een-spaans-verpleegtehuis-dat-na-het-vaccineren-van-zijn-bewoners-doden-(22)-te-betreuren-heeft-–-frontnieuws

04-02-21 09:27:00, © Jernej Furman (CC BY 2.0)
Tweeëntwintig bejaarden zijn overleden in een verpleegtehuis in Zuid-Spanje, en tot nu toe zijn 79 bewoners en 24 werknemers positief getest op Covid. De sterfgevallen en infecties kwamen slechts enkele dagen nadat de bewoners en werknemers het Covid-vaccin hadden ontvangen.

“Het Novo Sancti Petri centrum was tot nu toe gespaard gebleven van Covid. Het is ontsnapt aan de eerste twee golven van besmetting en heeft nu de derde bereikt met de eerste dosis vaccin. Plotseling is het getroffen door een uitbraak die in de afgelopen twee weken al 103 mensen heeft besmet. Van hen zijn 24 werknemers en 79 bewoners en 22 doden, volgens de officiële gegevens van de gezondheidsdelegatie van de Andalusische regering”, meldt El País.

De “uitbraak” in het verpleeghuis in Zuid-Spanje was niet onomstreden nadat de burgemeester van de stad aan de kaak had gesteld dat de Andalusische regering de sterfgevallen in de residentie “verborgen” had gehouden. “In Chiclana wisten we er allemaal van”, zegt hij.

De dochter van een van de bejaarde overledenen vertelt dat zij verbaasd was dat de uitbraak in het huis van zijn familielid niet was gemeld.

María Jesús Butrón maakt er geen geheim van dat zij “in shock” was toen het bejaardencentrum haar op 18 januari inlichtte over de “uitbraak” die haar moeder, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt, had getroffen. “We konden het niet geloven na al die tijd toen er nauwelijks incidenten waren…”

Pas maandag heeft de Diario de Cádiz melding gemaakt van 16 doden, een cijfer dat de volgende dag tot 22 was gestegen.

Spanje: 7 sterfgevallen na vaccinatie met Pfizer/Biontech-vaccin

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: