Van 2G naar 5G, zonder gedegen onderzoek. Voor heel veel mensen een brug te ver.

van-2g-naar-5g,-zonder-gedegen-onderzoek-voor-heel-veel-mensen-een-brug-te-ver.

04-02-21 08:45:00,

Geschiedenis
In 1992 werd na 1G, het tweede GSM-netwerk gelanceerd, dit was de tweede generatie mobiele communicatie, het 2G-netwerk. 2G is geschikt voor bellen en korte tekstberichten (sms). In 2001 werd dit netwerk uitgerold in Nederland.

3G (UMTS)
In 2006 werd het 3G-netwerk uitgerold nadat het Zwitsers onderzoek geen schade aan de gezondheid meldde. Het Zwitsers onderzoek waar na jaren pas bleek,  dat en behoorlijk mee gesjoemeld is om de burger op het verkeerde spoor te zetten: http://stralingsleed.nl/wp-admin/post.php?post=1352&action=edit . 3G staat voor Universal Mobile Telecommunications System (ook wel UMTS genoemd). Dit is het eerste netwerk dat het mogelijk maakt om gebruik te maken van het internet en 3G gaf de mogelijkheid om apps te gebruiken.

4G (LTE)
4G LTE staat voor Long Term Evolution (LTE) en noemen we de vierde generatie (4G) mobiele telefonie. In Nederland zijn de frequenties voor 4G in 2012 geveild onder vier telecomaanbieders: KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. Het grootste verschil tussen 3G en 4G is de snelheid.

Op 11 mei 2016 is de 4,5G- technologie geïntroduceerd met een snelheid tot 1,1 gigabit per seconde. Acht keer sneller dan de 150 Mbps-pieksnelheid van het klassieke 4G. 4,5G maakt gebruik van de  MIMO techniek (een  techniek waarbij verschillende datastromen over de verschillende zend- en ontvangstantennes worden verzonden) op vier spectrumbanden en een nieuwe soort modulatie. Voor 4,5G worden de 800 MHz- en 1800 MHz-frequentiebanden ingezet, maar ook de 2600- en 2100-spectrumbanden.

5G
In 2020 wordt 5G actief in grote delen van Nederland. Nog niet op de bedoelde technologie maar veel testgebieden werken al wel met de bedoelde technieken van 700 megahertz, 26 gigahertz en 3,5 gigahertz. De telecomproviders in Nederland zijn dan: KPN, T-Mobile en Vodafone/Ziggo. 5G maakt gebruik van Massive MIMO en is een methode om meer dan één datasignaal tegelijk te versturen en te ontvangen over een kanaal.  Met 5G zal de straling enorm toenemen. Straling zoals radiostraling, microgolfstraling en infraroodstraling. Zelfrijdende auto ‘s worden uitgerust met verschillende technologische sensoren zoals camera’s, radars en lidar: Light Detection And Ranging of Laser Imaging Detection And Ranging. Lidar maakt gebruik van laserlicht. De golflengte van een radiogolf ligt rond de één centimeter, die van laserlicht ligt tussen de tien µm (micrometer) en 250 nm (nanometer).

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: