Wat er nu met de kinderen in Nederland gebeurt ‘is je reinste kindermishandeling’

wat-er-nu-met-de-kinderen-in-nederland-gebeurt-‘is-je-reinste-kindermishandeling’

04-02-21 08:57:00,

Homepagina » Binnenland » Wat er nu met de kinderen in Nederland gebeurt ‘is je reinste kindermishandeling’

in Binnenland
4 februari 2021 14:00

Basisscholen krijgen het dringende advies om leerlingen van groep 7 en 8 mondkapjes te laten dragen buiten de klas. Ouders die hun kinderen brengen, moeten ook een mondkapje op.

Als een kind besmet is, gaat de hele klas vijf dagen in quarantaine. Bij een negatieve test kunnen leerlingen na vijf dagen weer naar school komen. Als er niet getest wordt, duurt de quarantaine 10 dagen. Daarnaast moet in de klas zoveel mogelijk in vaste, kleine groepen worden gewerkt.

De richtlijnen die gaan gelden als de basisscholen weer opengaan, leiden tot veel frustratie. Margreet Punter kon het niet langer aanzien en schrijft in een bericht op LinkedIn: “Als moeder, pedagoog en iemand die in welzijn en kinderopvang werkzaam is geweest, maar vooral als mens, vind ik wat nu met de kinderen en jongeren in Nederland gebeurt je reinste kindermishandeling!”

“Voortdurende angstterreur, indoctrinatie, emotionele chantage – je wilt je oma of je mama toch niet ziek maken? – mondkapjes, ontzegging van contact met leeftijdsgenoten, testen, quarantaine – zelfs dus extra wanneer je die walgelijke test weigert – ontzegging van fatsoenlijk onderwijs, enzovoorts.”

Schrikbewind voor kinderen

Punter vraagt zich al maanden af waarom het onderwijs, de kinderopvang, jeugdzorg en Veilig Thuis ‘zo oorverdovend stil blijven’. “Waarom volgen jullie alles op?”

“Waar de avondklok het kantelpunt was, is het schrikbewind voor kinderen de brug te ver voor veel mensen,” reageert opiniemaker Marianne Zwagerman op het stuk van de pedagoog.

Blogger Jan Gajentaan voegt toe: “De kinderen mogen weer naar school, maar ze mogen niet meer ziek worden. Daar komt het ongeveer op neer. Totale overtrokken hysterische manische toestand. Zorg dat zieke kinderen gewoon thuisblijven en rot op met je testbatterij.”

Je kunt hier de petitie ‘Tegen het op corona testen van kinderen op school’ ondertekenen.

Ik weet niet hoe het in jullie bubbel is maar dit is bij mij wel hét geluid van de dag. Waar de avondklok het kantelpunt was is het schrikbewind voor kinderen de brug te ver voor heel veel mensen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: