Hou op met die complottheorieën..!?!

hou-op-met-die-complottheorieen.!?!

05-02-21 07:59:00,

Als je het woord ‘complottheorie’ gebruikt, heb je jezelf dan ‘boven’ deze classificatie geplaatst? Met andere woorden, ben je als persoon daarbij dan in staat een/DEZE classificatie/kwalificatie te maken, waarbij je mensen een etiketje op het hoofd plakt en ze vervolgens aldus kunt behandelen?  Of hen zelfs kunt demoniseren en minkukelen.. Wegzetten als groep, zoals je joden, negers, vrouwen en nog zo wat groepen classificeert en weg zet..? De domheid (=gebrek aan intelligentie!!) die het gebruik van het woord ‘complotdenker’ of ‘complotdenken’ verraadt, is in onze ogen stuitend..

Domheid in de zin van een beperkt vermogen van inhoudelijke kennis, overeenkomsten te duiden, in een vermeende groep, die een etiketje opgeplakt dient te krijgen. Met andere woorden: er vindt een ONGENUANCEERDE en vooral DISCRIMINERENDE classificatie plaats.! Een classificatie/kwalificatie die BEDACHT wordt, om vervolgens -zonder enig wetenschappelijk gefundeerde basis- mensen weg te zetten en stigmatiseren. Het woord ‘complotdenker’ is daarbij een kapstok, waar vele jassen aan kunnen hangen.. Maar ook petten, shawls, paraplu’s, tassen enzovoorts. Een containerbegrip, dat ABSOLUUT

Voor mensen die een beetje statistiek hebben gedaan, marktonderzoek of een andere wetenschappelijke methode om te kwalificeren/classificeren, is het ESSENTIEEL, dat een ‘groep’ die je als zodanig wilt onderscheiden van de massa, OVEREENKOMSTIGE DUIDELIJKE SOCIAAL-DEMOGRAFISCHE kenmerken heeft, die dus een basis aanreiken, waarop een fenomeen kan worden ingedeeld. Dus gewoon een naam geven/etiket plakken, is natuurlijk geen  kwalificatie die je meent te mogen geven aan ’n vermeende groep. Is dat kenmerken, of zijn die kenmerken er niet, dan is er gewoon sprake van een domme ONGEFUNDEERDE kwalificatie, die geen hout snijdt. Omdat die geen enkel sociaal-demografisch of ander overeenkomstig meetbaar kenmerk is gebaseerd..

Doe je dat wél, dan ben je volgens de statistiek bezig je bezondigen aan het gebruiken van nonsens-correlaties..! Een mooi voorbeeld van een dergelijke nonsens-correlatie. Er wordt een vermeend verband ‘waar-genomen’ tussen het aantal nieuwgeborenen in een BEPAALD GEBIED en IN EEN BEPAALDE PERIODE en het aantal ooievaars dat aldaar zich vertoonde. Het blijkt, dat naarmate er meer baby’s waren geboren, er ook meer ooievaars waren waargenomen..

En wat blijkt nu bij de hele complot-theorieën kwalificatie..? Dat er GEEN ENKEL OVEREENKOMSTIG VERBAND TE VINDEN IS, tussen de mensen die als ‘complotdenkers’ worden ge-etiketteert. Tja en dan is de tekst, die je hiernaast op de afbeelding leest, natuurlijk niet zo’n gekke gevolgtrekking..

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: