Weekendfilm over permacultuur: Green is the new Silver (lining)

weekendfilm-over-permacultuur:-green-is-the-new-silver-(lining)

05-02-21 07:52:00,

Een Engelstalige film van 40 minuten over Crisis, Hoop en Permacultuur. De maker, Geoff Lawton, laat zien hoe je veerkrachtige ecosystemen ontwerpt. Deze kennis kun je onmiddellijk in je eigen omgeving toepassen.

Fil over permacultuur: Green is the new Silver
Green is the New Silver (lining) is een korte introductie in de principes van permacultuur. Dit gebeurt aan de hand van persoonlijke ervaringen van Geoff Lawton. Zo vertelt hij over hoe hij samen met Bill Morrison aan de wieg van deze beweging stond. Hij geeft verder onder meer een overzicht van het Greening the Desert project.

Veerkrachtige natuurlijke systemen

Green is the New Silver (lining) is de eerste film in een serie van vier Permaculture Master Classes. Lawton bespreekt het Wat, Hoe en Waarom van permacultuur en legt uit waarom het zo kritiek is dat we dit én leren én onmiddelijk toepassen, dit natuur-geïnspireerde ontwerp,  deze wetenschap… in onze achtertuin, boerderij, community, ja zelfs op het balkon of in onze raamkozijnen.

Permacultuur overstijgt duurzaamheid, zegt hij.
“Dit draait om veerkracht.”
(“this goes beyond sustainability into resiliency”)

Maak er een ‘vruchtbaar’ weekend van 🍃
Stay healthy!

Be love, do joy, have peace!

Margie Fatima 👣
Gypsie from the West & the East💃

Gerelateerd

Een nieuwe wereld in je achtertuin dankzij permacultuur

Honderd zelfvoorzienende enclaves: een plan om natuur en mens te dienen

Een sfeervolle groene oase bovenop beton

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: