‘Mario Draghi moet als premier niet alleen Italië, maar de complete eurozone redden’ – Xandernieuws

‘mario-draghi-moet-als-premier-niet-alleen-italie,-maar-de-complete-eurozone-redden’-–-xandernieuws

07-02-21 06:26:00,

De premier die de Nederlandse creditcard doelbewust weggaf aan de eurozone wordt daar door ons volk, dat in de nabije toekomst hevig zal moeten bloeden, volgens de peilingen nog voor beloond ook.

—————————————————————————————————————————————-

Draghi’s nieuwe rapport komt erop neer dat Italië proefkonijn wordt voor hele eurozone met het opleggen van zeer impopulaire keiharde maatregelen aan de Europese bevolking

—————————————————————————————————————————————-

‘Super Mario’ is terug. De Italiaanse president heeft hem aangewezen om een nieuwe coalitie te vormen. Draghi, in eigen land bepaald niet populair, moet een uiterste poging gaan wagen om Italië te redden van de ondergang. De staatsschuld van het land bedraagt inmiddels 158% van het BNP. Dat van Griekenland stond in 2010 op ‘slechts’ 146%, en u weet hoeveel honderden miljarden er toen nodig waren om dit economisch onbeduidende land overeind te houden en zo de eurozone te ‘redden’. Dat lukte in 2012 maar nèt. Italië is een vele malen groter probleem, en àls het al lukt, dan zijn daarna schuldenstaten Spanje en Frankrijk aan de beurt. Einde euro en einde EU vrijwel verzekerd, maar die onvermijdelijke crash zullen de Brusselse carrière politici zo lang mogelijk proberen uit te stellen.

Draghi staat vooral bekend om zijn belofte om ‘whatever it takes’ te doen om de euro te redden. Griekenland en Cyprus (dat overigens slechts een staatsschuld van 56% had) waren in een diepe crisis terecht gekomen, waarna Brussel, het IMF en Draghi’s ECB met maatregelen kwamen die de banken en grote financiële spelers overeind hielden, maar zwaar ten koste gingen van de spaarders en de bevolking. (Denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse miljarden voor Griekenland, door Rutte gefinancierd met o.a. keiharde bezuinigingen op de zorg, zoals de halvering van het aantal IC-bedden tot het laagste niveau van West Europa).

Negatieve rente funest

We schreven destijds al regelmatig dat Italië de echte zwakke broeder is. Sindsdien is de staatsschuld van het land alleen maar verder gestegen, zozeer dat de toch al wankelende stabiliteit van de eurozone opnieuw in groot gevaar is gekomen. Wankel, vooral dankzij Draghi, want als ECB president stuurde hij in 2014 de rente naar negatief, en dat is zo gebleven. De euro staatsobligatiemarkt werd hierdoor weggevaagd, en de schuldencrisis werd fors verergerd met oneindige ‘quantitative easing’ (het vrijwel onbeperkt ‘bijdrukken’ van digitaal geld om de financiële markten en feitelijk failliete lidstaten overeind te houden).

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: