Israël’s derde lockdown – een spektakel van mislukking – Frontnieuws

israel’s-derde-lockdown-–-een-spektakel-van-mislukking-–-frontnieuws

08-02-21 08:37:00,

Eerder deze week prees The New York Times het Israëlische massale vaccinatie-experiment. “In de meest uitgebreide real-world test tot nu toe, heeft Israël aangetoond dat een robuust vaccinatieprogramma tegen het Coronavirus een snelle en krachtige impact kan hebben, en de wereld een plausibele uitweg uit de pandemie kan laten zien. Gevallen van Covid-19 en ziekenhuisopnames daalden dramatisch bij mensen die binnen slechts enkele weken waren gevaccineerd… de eerste gegevens suggereren dat de vaccins in de praktijk bijna net zo goed werken als in de klinische tests”.

Om de een of andere reden zijn de Israëlische media niet zo enthousiast als de NY Times. Op de voorlaatste dag van Israëls derde lockdown, droeg het meest gelezen Israëlische online tijdschrift, Ynet, de koptitel: Spektakel van Mislukking: Derde lockdown vergeleken met vorige, schrijft auteur Gilad Atzmon op Gilad Online.

Het artikel onthult de hopeloosheid en de dubbelzinnige aard van Israëls Covid-strategie en -politiek. Ynet wijst erop dat, ondanks de ongegronde beloften van de regering en haar premier, na zes weken in lockdown de situatie helemaal niet is verbeterd. Ondanks het feit dat Israël het wereld-experiment van massavaccinatie leidt, behoort zijn Covid-transmissiegraad tot de slechtste in de Westerse wereld.

Het artikel in Ynet benadrukt dat,

“Morgen om 7 uur de derde lockdown zal eindigen, anderhalve maand nadat zij werd opgelegd – en de Covid-gegevens zijn vandaag veel slechter in vergelijking met de situatie aan het begin… op het moment van het begin van de derde lockdown, eind december, bedroeg het percentage positieve tests 4,9%, het aantal kritieke ziekenhuispatiënten bedroeg toen 949, het aantal geverifieerde gevallen 4.010. Vóór de verscherping van de lockdown, op 8 januari, bedroeg het percentage positieve tests 6,6%, het aantal kritieke patiënten – 949, en het aantal geverifieerde gevallen – 7.644.

Op het hoogtepunt van de derde lockdown bedroeg het percentage positieve gevallen 10,2%, het aantal ernstig zieke patiënten 1.203 en het dagelijkse aantal Covid-diagnoses 10.114. Sindsdien zijn de aantallen slechts licht gedaald. Op dinsdag bedroeg het positieve percentage 8,9%, het aantal patiënten 1.101 en het aantal geverifieerde gevallen 7.183. Zelfs het R-getal, dat bepaalt of de epidemie zich uitbreidt, is de afgelopen dagen weer gestegen naar 1″.

Het gecombineerde aantal gevaccineerde Israëli’s en degenen die in het verleden van Covid zijn hersteld,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: