De Grote Reset: een zet van de financiële elite

de-grote-reset:-een-zet-van-de-financiele-elite

09-02-21 10:56:00,

in Buitenland
9 februari 2021 06:00

De lockdowns die tijdens de coronapandemie zijn ingesteld, hebben miljoenen mensen hun baan gekost. De wereldwijde schuld is opgelopen tot 11,7 biljoen dollar. We zitten nog minstens 100 jaar opgescheept met deze schuldenberg. Volgens econoom Eberhard Hamer wordt al dit geld niet in de economie gepompt, maar gebruikt om grote corporaties te spekken. Het resultaat is een ongekende concentratie van rijkdom en macht.

Tussen augustus en november 2020 groeide het fortuin van de 12 rijkste Amerikaanse miljardairs met een biljoen, terwijl in de geïndustrialiseerde landen tegelijkertijd miljoenen mensen in financiële moeilijkheden verkeerden. We worden geconfronteerd met een humanitaire en financiële ramp van ongekende omvang.

Daar verschijnt opeens Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum, ten tonele. Hij kondigde onlangs een Grote Reset aan. De elites willen de coronapandemie aangrijpen om de wereld fundamenteel te verbeteren. Achter dit plan gaat een complete transformatie van onze samenleving schuil.

Twee machtige denktanks

Digitalisering in combinatie met kunstmatige intelligentie zou miljoenen banen overbodig maken. De bevolking zou een universeel basisinkomen ontvangen en hun schulden zouden kwijtgescholden worden. Alles wat ze nog hebben, kan gehuurd worden.

De leden van het World Economic Forum zijn de 1000 grootste bedrijven ter wereld. Daarnaast is het WEF nauw verbonden met denktanks, internationale organisaties zoals het IMF en de Wereldbank, politieke leiders en ook prins Charles. Emmanuel Macron, de Belgische premier Alexander De Croo, de Amerikaanse president Joe Biden, de Canadese premier Justin Trudeau en de Britse premier Boris Johnson staan zeer dicht bij het WEF.

Schwab behoort interessant genoeg ook tot de Bilderberggroep en in zijn raad van bestuur vinden we onder meer Larry Fink en David Rubenstein, twee leden van de Trilaterale Commissie. Dit betekent dat het WEF wordt geleid door twee machtige denktanks die zijn opgericht door de financiële elite waar ook Rothschild en Rockefeller toe behoren.

Digitale dictatuur

Deze verbanden suggereren dat de strenge coronamaatregelen niet zozeer gericht zijn op de volksgezondheid, maar een heel ander doel dienen, schrijft Kla.TV. Ze versterken het vermoeden dat de Grote Reset niets meer is dan een zet van de financiële elite om de wereld helemaal opnieuw op te bouwen uit de chaos van de coronapandemie en de weg vrij te maken voor een digitale dictatuur.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: