Facebook verbiedt alle informatie dat vaccins gevaarlijk kunnen zijn – Frontnieuws

facebook-verbiedt-alle-informatie-dat-vaccins-gevaarlijk-kunnen-zijn-–-frontnieuws

09-02-21 10:16:00,

Voortaan lopen gebruikers en groepen op Facebook het risico te worden afgesloten als ze informatie verspreiden dat het Coronavaccin – of vaccins in het algemeen – gevaarlijk zou kunnen zijn of niet zou werken.

In een blogpost op maandag kondigt Facebook zijn bijgewerkte regels met betrekking tot het Coronavaccin aan.

De social mediagigant heeft eerder al “valse beweringen” over vaccins verboden, maar de regels worden nu sterk aangescherpt. De nieuwe regels gelden niet alleen voor het Coronavaccin maar “vaccins in het algemeen”, benadrukt het bedrijf.

Er mag onder meer absoluut niet meer worden beweerd dat vaccins “gevaarlijk” zouden zijn, aldus Facebook. Ook mag geen informatie worden verspreid dat “vaccins niet effectief zijn in het voorkomen van de ziekte waartegen ze bedoeld zijn te beschermen”.

De nieuwe regels van Facebook worden aangekondigd op dezelfde dag dat het nieuws binnenkomt dat het Coronavaccin van Astra Zeneca zeer slecht blijkt te werken tegen de Zuid-Afrikaanse Covid-variant. Het was al onduidelijk of hetzelfde vaccin, dat momenteel in veel verschillende landen wordt gekocht, überhaupt werkt om ouderen te beschermen tegen de Covid-19 pandemie. Of dergelijk nieuws met de nieuwe regels op Facebook zal worden geconfronteerd, is onduidelijk.

Ook is het niet langer toegestaan om op Facebook te stellen dat het vaccin autisme kan veroorzaken, of dat het veiliger zou zijn om met een ziekte besmet te zijn dan om gevaccineerd te worden.

Tegelijkertijd zijn uitspraken dat Covid-19 een door mensen veroorzaakte ziekte zou zijn ook verboden.

De regels zullen zowel gelden op Facebook als op Instagram, dat eigendom is van Facebook.

Facebook verwijdert zorgen of vermoedens over verkiezingsfraude

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: