Greta Thunberg onthulde per ongeluk dat ze slechts een marionet is en wordt nu strafrechtelijk onderzocht in India – Frontnieuws

greta-thunberg-onthulde-per-ongeluk-dat-ze-slechts-een-marionet-is-en-wordt-nu-strafrechtelijk-onderzocht-in-india-–-frontnieuws

09-02-21 10:54:00,

Verleden week tweette Greta Thunberg per ongeluk een document dat haar was gegeven en waarin stond wat ze moest tweeten en welke acties ze moest ondernemen naar aanleiding van een gewelddadige boerenopstand in India:

Teenage climate activist Greta Thunberg posted a document to Twitter containing tweets that she was told to post and actions she should take regarding the current protests in India. She quickly deleted the tweet. pic.twitter.com/ruEfp4Ypg1

— Breaking911 (@Breaking911) February 3, 2021

Hier zijn de documenten die Thunberg tweette:

Dit bleef zeker niet onopgemerkt in India en nu wordt Thunberg onderzocht wegens criminele samenzwering:

Greta Thunberg deelde per ongeluk een bericht waaruit bleek dat ze opdracht had gekregen wat ze op Twitter moest schrijven over de aanhoudende gewelddadige boerenopstand in India – wat er donderdag toe leidde dat ze door de politie daar wordt onderzocht voor criminele samenzwering, volgens berichten.

De 18-jarige linkse eco-activiste deelde – en verwijderde daarna snel – een bericht met een gedetailleerde lijst van “voorgestelde berichten” over de aan de gang zijnde protesten, volgens de posts die werden opgeslagen door Breaking 911.

De lijst gaf een reeks tips over wat te posten en vroeg haar om ook andere beroemdheden die erover tweeten te vragen te reposten en te taggen, waaronder popster Rihanna.

Naast de Twitterstorm werd in de “toolkit” die ze deelde ook voorgesteld om geplande demonstraties bij Indiase ambassades onder de aandacht te brengen.

Het campagnemateriaal en de social media-sjabloon zijn gemaakt door de Canadese Poetic Justice Foundation, die beweert een grassroots-groep te zijn die “evenementen creëert om systemische ongelijkheden en vooroordelen uit te dagen en te verstoren”, aldus Times Now. De website van de groep bevestigt dat het “het actief betrokken is bij de #FarmersProtest” in India.

Na het verwijderen van de lijst, plaatste Thunberg vervolgens een zogenaamd nieuwere “toolkit” en een bericht waarin stond: “We zijn solidair met het #FarmersProtest in India”.

Het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een uitzonderlijke verklaring uitgegeven waarin ‘buitenlandse individuen’ en beroemdheden worden beschuldigd van “sensatiezucht” en “pogingen om hun agenda op te leggen”.

De politie van Delhi startte ook een formeel onderzoek en beschuldigde haar ervan onenigheid te veroorzaken en deel uit te maken van een groter complot,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: