Zwangere arts liet zich inenten: een paar dagen later was haar baby dood – Frontnieuws

zwangere-arts-liet-zich-inenten:-een-paar-dagen-later-was-haar-baby-dood-–-frontnieuws

09-02-21 10:46:00, Screenshot Twitter
Sara Beltran Ponce wilde eigenlijk een positief rolmodel zijn. De jonge arts uit Milwaukee (VS) presenteerde zich trots in de 14e week van de zwangerschap tijdens de vaccinatie met het Coronavaccin. Een paar dagen later kwam de schok: Sara verloor haar kind.

Sinds december worden in het kader van het grote menselijke experiment ook zwangere vrouwen behandeld met het vaccin van Pfizer-BioNTech. Het Amerikaanse tijdschrift Vox bericht over de inentingen van zwangere vrouwen. Een van hen was kankerarts Sara Beltran Ponce. Een paar dagen na de vaccinatie verloor ze haar kind.

Sara bij de inenting.

“Ik raad u aan hetzelfde te doen!”

Op 28 januari promootte de jonge arts haar vaccinatie met een gerust geweten op Twitter:

“Ik ben 14 weken zwanger en ben volledig gevaccineerd! Ik heb het Covidvaccin gekozen om mezelf, mijn baby, mijn familie, mijn patiënten en de hele gemeenschap te beschermen! Zodra het voor u beschikbaar is, raad ik u aan hetzelfde te doen!”

Ze wilde een rolmodel zijn

Sara legde haar beweegredenen uit op Twitter:

“Als arts heb ik een enorme verantwoordelijkheid tegenover mijn kankerpatiënten die ik elke dag zie, in het bijzonder de immuun gecompromitteerden. Wij moeten het voorbeeld geven van sociale distantie, mondkapjes dragen en vaccineren!”

Maar slechts een paar dagen later, op 4 februari, kwam de trieste ontgoocheling op het Twitter-profiel van de jonge kankerdokter. Ze kondigde aan dat ze haar kind verloren had.

“Ik ben altijd open geweest over mijn reis als moeder in de medische wereld. Het is met een bezwaard hart dat ik mijn medische Twitter-familie moet meedelen dat ik met 14 1/2 week een miskraam heb gehad.”

Nu staat haar kleine familie – Sara heeft al een dochtertje – haar bij in deze moeilijke tijd. Zoals Sara schrijft: “Mijn man en ik zijn er kapot van. Maar we zijn dankbaar dat we elkaar en onze lieve kleine Eva hebben. Rust in vrede engel”.

De Britse regering heeft reeds in december verleden jaar ervoor gekozen om het voorzorgsprincipe aan te bevelen en adviseerde daarom zwangere vrouwen en vrouwen die van plan zijn om binnen twee maanden kinderen te krijgen om Covid-19 vaccins van Pfizer en BioNTech te vermijden:

Britse regering: Covid-19 vaccin mag niet worden gegeven aan kinderen en zwangere vrouwen

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: