De blauwe of de rode pil – EnerzijdsAnderzijds

de-blauwe-of-de-rode-pil-–-enerzijdsanderzijds

10-02-21 10:06:00,

The Matrix is een film uit 1999 waarin de hoofdrolspeler Thomas A. Anderson alias Neo (gespeeld door Keanu Reeves) door een groep rebellen wordt uitgenodigd met de vraag of hij wil weten in welke schijnwereld hij leeft. Deze schijnwereld heet ‘The Matrix’. Als hij in de schijnwereld wenst te blijven pakt hij de ‘blauwe pil’. Hij blijft dan in zijn comfortabel geachte leventje, een bestaan als slaaf van door de maatschappij opgedrongen opvattingen en gewenste gedragingen.
Als hij nieuwsgierig is en uit de schijnwereld wil stappen, de confrontatie aan durft te gaan, dan neemt Neo de ‘rode pil’. Maar na de ‘rode pil’ is er geen weg meer terug…

Tijden van verhoogd bewustzijn

We zijn nu bijna een jaar onderweg met Corona en al daarop gebaseerde maatschappij-ontwrichtende maatregelen. Waar in maart 2020 een toen nog geloofwaardig verhaal de meerderheid deed verstarren, lijkt na zoveel tegenstrijdigheden over een never-ending virus de twijfel bij steeds meer mensen toe te slaan. Velen vragen zich af of de maatregelen nog wel het doel hebben het virus te bestrijden?
Het antwoord op die vraag is voor ieder verschillend.
Zo meent tot nu toe de (vermoedelijke) meerderheid dat het virus nog steeds de reden is voor deze telkens weer verlengde draconische maatregelen. Anderen daarentegen waren al snel van mening dat hier meer speelt en dat het virus een rookgordijn is voor een geplande reset van de economie en samenleving, de zogenaamde Great Reset of nu ook wel genoemd ‘Building Back Better’. En natuurlijk is er een derde groep die begint te twijfelen over de tegenstrijdige uitspraken over de werking van mondkapjes en toch een draagplicht. Het groeiende aantal circulerende berichten over de soms ernstige bijwerkingen van in de haast ontwikkelde vaccins die nog geen definitieve goedkeuring hebben. Ook valt steeds meer mensen op dat de maatregelen steeds verder worden uitgebreid, ongeacht de ontwikkeling van het virus. Zo komt gedwongen opname van van Covid ‘verdachte’ personen dichterbij, een situatie die in Nieuw-Zeeland, Australië en binnenkort ook in het Verenigd Koninkrijk realiteit is. En zo zijn er op tal van punten steeds meer door de overheid onbeantwoorde vragen die voeding geven de scepsis.

RTL-Z: Ook de media lijken nog in de fase van ongeloof te zitten. (Hier bekijken is zonder reclame).Bewust of onbewust onwetend

In menig gezin,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: