Het effect van de Corona-paniek in arme landen. – Viruswaarheid

het-effect-van-de-corona-paniek-in-arme-landen.-–-viruswaarheid

10-02-21 09:28:00,

Paul Frijters is emeritus-hoogleraar welzijnseconomie aan de London School of Economics, voorheen hoogleraar gezondheidseconomie in Australie en expert op het gebied van kosten-baten analyses.

De ramp die het kabinet het rijke Nederland aandoet met zijn experimentele poging een virus te bedwingen door het sociale leven te verbieden is al erg genoeg: miljoenen eenzamen, een verloren generatie kinderen[1], een slinkend MKB[2], uitholling van de rechtstaat, verwaarloosde gezondheidsproblemen, en een constante stroom staatspropaganda die de aandacht weghoudt van de slachtoffers van het beleid en hun daarmee extra kleineert. Dat beleid verzwakt ons land zowel economisch, sociaal, en qua gezondheid, zodat we er jaren over zullen doen weer terug te krabbelen en onze menselijkheid te hervinden. Als dat de rekening is in een rijk land[3], hoe erg is de schade wel niet in arme landen?

Er zijn ondertussen vele websites die de schade van het corona-beleid in de wereld bijhouden (zoals collateralglobal.org), een zaak waarmee de VN en Unicef in juli begonnen toen die doorkregen dat er epidemieën en hongersnoden zaten aan te komen vanwege de obsessie met corona en de schade van het eenkennige beleid die uit die obsessie vloeide. Laat ik de aard en omvang van die schade schetsen door een tabel te bespreken die een medicus in Canada (Ori Joffe[4]) bij elkaar sprokkelde uit de gepubliceerde literatuur. Zoals je ziet aan de titel van de tabel zetten de effecten de gehoopte “sustainable development goals” (‘duurzame ontwikkelingsdoelen’) sterk achteruit, wat duidelijk maakt dat de ambitie van de Great Reset om via de crisis juist die doelen te halen tot het rijk der fabeltjes behoort.

Deze tabel komt van een medicus, dus heeft ie het vooral over fysieke gezondheidseffecten op korte en lange termijn. Wat eerst in het oog valt is de melding dat een aantal grote internationale inentingsprogramma’s (voor mazelen, difterie, cholera, en polio) afgelast of ingekort zijn in wel 70 landen. Dat gebeurde al heel snel omdat westerse experts niet meer mee konden doen en ook lokale overheden meegingen in de waan en dus zogenaamd vanwege gezondheidsrisico’s programma’s aflastten waardoor miljoenen in de toekomst gaan sterven. Het is maar wat je een risico noemt! De landen in dat rijtje ‘arm’ zijn vooral de meeste Afrikaanse landen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: