In het meest gevaccineerde land vallen de doden als rijpe appelen uit de boom

in-het-meest-gevaccineerde-land-vallen-de-doden-als-rijpe-appelen-uit-de-boom

10-02-21 09:15:00,

israel, corona, vaccnaties, doden Je zou zeggen dat wanneer je fanatiek te werk gaat met het vaccineren van je bevolking tegen corona, dat dingen beter worden.

Helaas gaat die vlieger niet op in Israël waar men massaal aan het vaccineren is geslagen, maar het aantal doden hoger is dan ooit tevoren.

Er is de afgelopen tijd veel geschreven over Israël en hoe men daar meer dan welk land ook fanatiek begon met het vaccineren van de bevolking.

Op het moment dat hier net de eerste spuiten verdwenen in de vaderlandse lichamen, had men in Israël begin januari al zo’n 20 procent van de bevolking gevaccineerd.

Waarop de NOS schreef:

In totaal kregen de afgelopen weken ruim anderhalf miljoen burgers een vaccinatie, bijna 20 procent van de bevolking. Daarmee steekt Israël met kop en schouders boven de rest van de wereld uit.

We zijn inmiddels weer een maand verder en dan zou je toch verwachten dat je wat positieve resultaten gaat zien van al die beschermende en levensreddende vaccins.

Echter, het tegenovergestelde blijkt waar. Niet alleen zijn de besmettingscijfers niet onder controle maar zelfs weer opgelopen, ook van het aantal doden word je niet echt vrolijk. Er zijn nu inmiddels ongeveer 5.000 mensen overleden aan covid-19, waarvan meer dan een kwart de afgelopen maand januari.

Laat dat even inzinken. Nadat men in december was begonnen met massale vaccinaties, is het aantal doden in de maand daarna hoger dan ooit.

Men begint zich dan ook her en der af te vragen wat er in hemelsnaam aan de hand is. Hoe kunnen die aantallen besmettingen tot de hoogste in de ontwikkelde wereld horen? Hoe is het mogelijk dat overal wordt verteld dat de vaccinatiecampagne in Israël werkelijk een daverend succes is en een voorbeeld voor de rest van de wereld?

Ook premier Netanyahu bevindt zich in een lastig parket en hij kwam met de verklaring dat inmiddels 80 procent van alle besmettingen bestaat uit de Britse variant. Dat is een beetje het standaard recept tegenwoordig. Zit je in een hoek waar je niet meer uitkomt, dan is daar altijd de Britse variant.

Daarmee heeft Netanyahu toch meer vragen opgeroepen dan antwoorden gegeven, want alle vliegverkeer naar het land is praktisch stilgelegd,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: