Coronacensuur: dit is hoe Facebook ons allemaal het zwijgen oplegt

coronacensuur:-dit-is-hoe-facebook-ons-allemaal-het-zwijgen-oplegt

11-02-21 10:40:00,

Homepagina » Buitenland » Coronacensuur: dit is hoe Facebook ons allemaal het zwijgen oplegt

in Buitenland
10 februari 2021 16:00

Facebook heeft vanwege corona de richtlijnen voor de community aangepast. Het platform kondigde onder meer aan actie te zullen ondernemen tegen ‘desinformatie die bijdraagt aan het risico op dreigend geweld of fysieke schade’. Iedereen die denkt dat Mark Rutte en Hugo de Jonge nu verbannen zullen worden van Facebook, heeft het mis. De nieuwe regels zijn bedoeld om kritische geluiden de kop in te drukken.

Facebook: de overheid treedt op tegen demonstraties

Facebook blokkeert voortaan alle informatie die zou kunnen leiden tot de ‘verspreiding van Covid-19’, zo maakte het platform bekend. In deze update lees je: Op grond van ons beleid inzake het plannen van kwaadwillende acties verwijderen wij inhoud waarvoor het volgende geldt:

  • Er wordt gepleit voor de verspreiding van Covid-19.
  • Er wordt gepleit voor persoonlijke ontmoetingen of evenementen in strijd met de gezondheidsrichtlijnen van de overheid. Dit omvat niet discussies of debatten over openbaar beleid of voorgestelde nieuwe richtlijnen van beleidsmakers en gekozen functionarissen;
  • Er worden persoonlijke ontmoetingen of bijeenkomsten gecoördineerd die mensen met Covid-19 aanmoedigen om deel te nemen.

Gebruikers mogen dus geen demonstraties tegen het overheidsbeleid meer coördineren op Facebook.

+++ Volg ons op Telegram +++

Facebook verbiedt kritiek op het coronabeleid

Het platform gaat niet alleen de strijd aan met demonstraties. Ook zijn allerlei beweringen over corona vanaf nu verboden. Je mag niet meer zeggen dat corona door de mens is gemaakt of in een lab. Je mag ook niet meer zeggen dat vaccinaties schadelijk zijn, autisme kunnen veroorzaken of geen effectieve bescherming bieden tegen Covid-19. Het is ook ten strengste verboden op Facebook te schrijven dat het veiliger is om het virus op te lopen dan je te laten vaccineren.

Dat terwijl de oorsprong van het virus nog niet precies is vastgesteld. Ook is er nog helemaal niets bekend over de langetermijneffecten van de vaccinaties. Dat maakt Facebook allemaal niets uit.

Experts worden gecensureerd en belasterd, net als in de middeleeuwen

In september zei microbioloog dr. Sucharit Bhakdi dat het voelt alsof we ons weer in de middeleeuwen bevinden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: