COVID-19: de mensheid in staat van beleg | Mieke Mosmuller

covid-19:-de-mensheid-in-staat-van-beleg-|-mieke-mosmuller

11-02-21 07:17:00,

door

Mieke Mosmuller

11-02-2021

2 commentaren
Print!

De NOS publiceerde een bericht over een artikel dat verscheen in de Duitse krant ‘Die Welt’ over vrijgegeven emails uit maart en april 2020 waaruit blijkt dat er door regeringsleiders vragen zijn gesteld aan de wetenschap om mentaal en planmatig grip op de situatie te krijgen, wat zou kunnen helpen om maatregelen van preventieve en repressieve aard te kunnen plannen. Angst opwekken was daarbij een belangrijk doel. Nu de angst omtrent het coronavirus of juist de twijfel daaraan ons mensen dagelijks in zijn greep houdt, moeten we ons afvragen of we ons niet beter kunnen wapenen tegen de informatie die tot ons komt. De virale bezetenheid weerhoudt ons van wat we als mens werkelijk te doen hebben. Bekijk video op YouTube

Mieke Mosmuller

U hebt het misschien gelezen, gisteren stond er op nos.nl een bericht dat er in de Duitse krant, of tijdschrift, ik geloof dat het een krant is, Die Welt, een artikel gepubliceerd is over vrijgegeven e-mails die dateren van maart en april 2020, en daaruit blijkt, uit die e-mail correspondentie tussen verschillende regeringsleiders en wetenschappers, dat er bepaalde vragen zijn gesteld aan de wetenschap die dan vervolgens ook zijn beantwoord. Ik zal het voorlezen wat in dat bericht van de NOS stond, stukjes.

Er werd aan bepaalde onderzoeksinstituten gevraagd om een worst-case scenario, om mentaal en planmatig grip op de situatie te krijgen. Dat zou kunnen helpen om maatregelen van preventieve en repressieve aard te kunnen plannen. De wetenschappers leverden volop suggesties, ook voorstellen, om angst en volgzaamheid bij de bevolking op de agenda te zetten. Schrijft Die Welt. Er staat in het artikel een link naar het artikel, maar helaas moet je abonnee zijn dus je kunt maar een alinea lezen.

Daarvoor zouden bijvoorbeeld campagnes kunnen worden ingezet met beelden van mensen die in ademnood sterven omdat er geen ic-bedden beschikbaar zijn. Opvallend is dat wetenschappers onderling onderhandelden over het dodental dat genoemd zou moeten worden. Het RKI, Robert Koch Institut, stelde voor met een inschatting te werken van 0,56% van de besmette personen, maar een medewerker van het RWI, een invloedrijk economisch onderzoeksinstituut, pleitte voor een sterftepercentage van 1,2%. onderhandeling dus. Voor het worst case scenario gebruikte men inderdaad het percentage uiteindelijk dat het RWI voorstelde.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: