Nepnieuws is heel makkelijk te herkennen… – Interessante Tijden

nepnieuws-is-heel-makkelijk-te-herkennen…-–-interessante-tijden

11-02-21 11:32:00,

Hoe bepaal je wat Nep-nieuws is? Dat is heel eenvoudig!

In de spindoctoring-week op Interessante Tijden vandaag: Hoe ontmasker je nepnieuws? Simpel: Iedere bron die uitsluitend beroep doet op autoriteit en sociaal prestige dien je met gezond wantrouwen te bejegenen. Die proberen de discussie van inhoud (‘wat’) naar ‘sociaal prestige’ (‘wie’) te verplaatsen.

Met de cursus Bullshitdetectie kun je zelf met gezond verstand en een set vuistregels leren om zin van onzin te scheiden. ‘Nepnieuws’-waarschuwers en ‘complotdenker’-uitschelders proberen je eigenwaarde neer te halen, zodat je aan (hun) Autoriteit vastklampt.

Dus gun jezelf vandaag een beter gevoel, volg de cursus en treedt toe tot de groep wakkere leukere mensen die zich niet van de wijs laat brengen.

Het productiebedrijf van het Mediapark

NEP edit het nieuws op Mediapark (…)
Even agressief als de term ‘complotdenker’ verspreidt die andere kreet van spindoctors, ‘nepnieuws’ zich over het internet, de kreet ‘infocalypse’ kwam er bij en ‘infodemie’.

De term ‘nepnieuws’ is net als het scheldwoord ‘complotdenker’ volgens de schone kunst van spindoctoring bedacht om discussie over ‘waarheid’ te verleggen naar ‘sociaal prestige’, wie het zegt in plaats van ‘wat’ beweerd wordt. Zodat ‘Gezag’ gelijk staat aan ‘waarheid’.

Ter illustratie bezochten we het Mediapark in Hilversum waar medewerkers van het NEP-productiebedrijf al een Teststraat installeerden.

Het productiebedrijf van ‘Het Echte Nieuws’ van oa de NPO en NOS heet NEP: Nepnieuws. Sommige dingen verzin je niet. 🙂 De oude NOB (het productiebedrijf van de NOS) is geprivatiseerd tot RED BEE, in handen van Ericsson. Daar huist ook Bertelsmann (uit Gutersloh DE, lees hier over dat imperium), eigenaar van RTL met haar Bertelsmann Stiftung.

Bertelsmann Stiftung is eigenaar RTL, onder leiding oud-politicus Aart Jan de Geus (tevens Triodosbank)

Het mediapark haar vastgoed is sinds eigendom geworden van Bernhard van Oranje, de pandjesbaas die ook het Zandvoort-circuit in Natura 2000-gebied mocht uitbreiden. Terwijl boeren ‘vanwege stikstofcrisis’ en Natura 2000 door zijn overheid uit bedrijf worden geduwd.

Dus wat bedoelen ze met ‘democratische rechtstaat’? Dat de geprivatiseerde overheid met twee maten mag meten?

‘Journalist’ NOS met bekdeksel op

Het Echte Nieuws, ‘De’ Wetenschap
Volgens de schone kunst van de spindoctoring,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: