(Over)leven in coronatijd – hulpmiddelen – De Lange Mars Plus

(over)leven-in-coronatijd-–-hulpmiddelen-–-de-lange-mars-plus

11-02-21 01:40:00, Met dank aan Irhuia van Revrouwlutie

Deze tijd van steeds stringentere maatregelen waarbij de bevolking na iedere persconferentie van Rutte meer vrijheid inlevert is voor veel mensen een uitdaging of een brug te ver. Voor sommigen betekent het overleven en voor anderen verder leven alsof er niets aan de hand is. We hebben hulpmiddelen verzameld als steun in de rug, voor immuniteit tot aan verweer tegen de pcr-test, vaccinatie en mondkapje.

Immuniteit

Nu in deze periode niet de gezondheid maar de ziekte centraal staat volgen hier wat tips van enkele artsen voor wat betreft het versterken va het immuunsysteem en het voorkomen van ziekte.

Hilde De Smet

In een brief van arts Hilde De Smet geeft zij tips en adviezen hoe deze tijd het beste door te komen. Zij moedigt de mensen aan kracht te putten uit het vermogen dat ieder bezit en juist baat te hebben bij deze gebeurtenissen. Een daarvan is het leren dat we kunnen terugvallen op het immuunsysteem. Dit is een goede tijd om dat te leren.

Lees verder in Waarom leren we onze mensen niet hoe ze hun immuunsysteem kunnen versterken?

zelfzorgcovid19.nl

Op initiatief van huisarts Elens is deze zelfhulpsite in het leven geroepen. Hij deed dit nadat hij op zijn vingers was getikt omdat hij zijn patiënten HCQ had voorgeschreven. Terwijl dit middel al meer dan zeventig jaar een algemeen erkend geneesmiddel is.

Op de site staat te lezen dat uit diverse studies naar voren komt dat de vatbaarheid van virusinfecties samenhangt met tekorten aan mineralen, vitamines en andere essentiële nutriënten. Bijwerkingen van deze supplementen zijn er vaak niet. De 4 meest voorkomende tekorten worden op de site behandeld. Zij hangen samen met de eenzijdige voedingspatronen en omdat we vaak geprocessed voedsel eten. Verder is er ook een verband tussen tekorten en leeftijd, chronische ziekten en lifestyle.

In het algemeen hebben we tekort aan zink, vitamine C, vitamine D en Quercetine (dat als vervanger van HCQ kan worden gebruikt).

Lees op de site zelfzorgcovid19.nl voor meer informatie.

Gezonde voeding

Zoals Elens op bovengenoemde site meldt hangen tekorten aan bepaalde mineralen en vitamines samen met onder andere het eten van geprocessed voedsel.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: