Grote Reset? Poetin zegt, “Niet zo snel” / Door Tyler Durden – Wakkere mensen

grote-reset?-poetin-zegt,-“niet-zo-snel”-/-door-tyler-durden-–-wakkere-mensen

12-02-21 09:12:00,

Door Tyler Durden – ZeroHedge -11 februari 2021

Heb je toevallig de belangrijkste politieke toespraak van de laatste zes jaar gezien?

Het zou gemakkelijk zijn geweest om het te missen, gezien alles wat er gaande was.  Dat was ook bijna zo, en deze toespraak ligt op het snijpunt van bijna al mijn onderwerpen van intense studie.

Het jaarlijkse Wereld Economisch Forum vond vorige week plaats via teleconferentie, wat ik het virtuele Davos noem, en dit jaar was het belangrijkste onderwerp natuurlijk hun project dat de Grote Reset wordt genoemd.

Maar als het WEF zo graag het beste gezicht voor de Grote Reset aan de wereld wilde laten zien, zou het niet de Chinese premier Xi Jinping of, nog belangrijker, de Russische president Vladimir Poetin hebben uitgenodigd.

En het was de toespraak van Poetin die het kaartenhuis deed instorten dat de agenda van het WEF is.

De laatste keer dat iemand een groot internationaal forum binnenwandelde en zo’n vernietigende kritiek op het huidige geopolitieke landschap uitte, was de toespraak van Poetin voor de Verenigde Naties op 29 september 2015, twee dagen voordat hij een kleine contingentie Russische luchtsteun naar Syrië stuurde.

Daar verweet hij niet alleen de VN bij naam, maar vooral ook de VS en haar NAVO-bondgenoten, waarbij hij de meest saillante vraag stelde: “Begrijpen jullie wat jullie hebben gedaan?”, omdat jullie chaos hebben ontketend in een toch al chaotisch deel van de wereld?

Hoe belangrijk die toespraak ook was, het waren de acties van Poetin daarna die het huidige tijdperk van geopolitiek schaakspel op het Euraziatische continent bepaalden. Syrië werd het knooppunt waar rond het verzet tegen het “ISIS is onoverwinnelijk”-verhaal zich ontrafelde.

En het mysterie van wie er achter ISIS zat, namelijk de regering-Obama, werd onthuld voor iedereen die oplette.

President Trump mag dan de eer hebben opgeëist voor het verslaan van ISIS, maar het waren vooral Poetin en de Russische strijdkrachten die het westelijke deel van Syrië heroverden waardoor dat kon gebeuren, terwijl onze globalistische generaals, zoals James Mattis, zo veel mogelijk schade aan Syrië zelf en zo weinig mogelijk aan ISIS aanrichtten, in de hoop ze een andere dag weer te kunnen gebruiken.

En of je het nu eens of oneens bent met het beleid van de VS in Syrië,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: