LinkedIn heeft mijn account geblokkeerd en ik laat het erbij – Transitieweb

linkedin-heeft-mijn-account-geblokkeerd-en-ik-laat-het-erbij-–-transitieweb

12-02-21 11:08:00,

LinkedIn account geblokkeerd

Ik wil er niet teveel woorden aan vuil maken. De mail van LinkedIn die ik hieronder laat volgen spreekt voor zich. Ik ben te ver van de officiële waarheid afgeweken en mag daarom niet meer meedoen. LinkedIn heeft mijn account ontoegankelijk gemaakt.

Hoe gaat zoiets?
Je krijgt een melding dat je account is ‘beperkt’. Een prachtig Orwelliaans eufemisme. Het houdt in: niet meer toegankelijk voor jezelf en niet meer zichtbaar voor anderen. Beperkt betekent dus gewoon geblokkeerd.

Als je niks doet, blijft dat zo.
Als je wilt dat daar verandering in komt, moet je een kopie van je ID (echt waar) uploaden om te bewijzen dat je jezelf bent en dan wil Big Brother zich wel over je geval gaan buigen.

Ik heb geaarzeld of ik dat wel zou doen. Wat voor mij uiteindelijk de doorslag gaf was dat ik een inhoudelijke argumentatie van het platform wilde. En wat ook meespeelde was dat ik wilde zien of ik nog iets van mijn uitgebreide contacten-netwerk uit deze boedel kon redden.

Uiteindelijk kwam op 10 februari de onderstaande motivering voor het besluit.
Daarin worden drie artikelen genoemd, die LinkedIn als ‘onjuiste inhoud’ bestempelt.
Dit zijn ze:

Vier alarmerende video’s en 50 alarmerende links

Robert F. Kennedy junior: “De angst voor een pandemie wordt gebruikt om gehoorzaamheid af te dwingen”

Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”

LinkedIn nodigt mij nu uit om te bewijzen dat ik me wel aan de gebruiksvoorwaarden heb gehouden. Dan gaat de deur naar mijn netwerk – misschien – weer open. Maar hoe moet ik bewijzen dat ik me aan de officiële waarheid gehouden heb? Het is evident dat ik afwijkende standpunten inneem. Zo goed als het evident is dat LinkedIn dat niet accepteert.

Het is een duidelijk verhaal.

Ik ga niet bedelen om toegang. Ik laat het erbij.

En alle mensen in mijn LinkedIn netwerk vraag ik bij deze of ze – als ze dat niet al waren – abonnee willen worden van de nieuwsbrief van TransitieWeb. Dan kunnen we geLINKt blijven,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: