“Lockdowns” voor het klimaat zouden de volgende stap kunnen zijn – Frontnieuws

“lockdowns”-voor-het-klimaat-zouden-de-volgende-stap-kunnen-zijn-–-frontnieuws

12-02-21 09:39:00,

Er gaan nu stemmen op dat de wereld moet worden afgesloten, niet alleen voor de Corona, maar ook voor het “klimaat”, stelt The Spectator. “Het is slechts een kwestie van tijd voordat het gebeurt”, beweert de Britse krant.

Verschillende “prominente” stemmen opperen nu dat de wereld moet worden stilgelegd om het klimaat te redden, aldus The Spectator.

Onder meer het Duitse sociaaldemocratische parlementslid Karl Lauterbach sprak over soortgelijke maatregelen voor het klimaat als die zijn ingezet tegen Corona.

Er zal nooit een vaccin tegen kooldioxide komen. We hebben maatregelen tegen klimaatverandering nodig die vergelijkbaar zijn met de beperkingen van de persoonlijke vrijheid die zijn ingevoerd om de pandemie te bestrijden, schreef hij onlangs in het Duitse Die Welt.

Mariana Mazzucato, professor innovatieve economie aan de universiteit van Londen, heeft de kwestie ook aangesneden in MarketWatch.

Tijdens een ‘klimaatstop’ zouden regeringen het gebruik van privévoertuigen beperken, de consumptie van rood vlees verbieden en extreme energiebesparingsmaatregelen invoeren, terwijl ze fossielebrandstofbedrijven zouden dwingen te stoppen met boren. Om een dergelijk scenario te voorkomen, moeten we onze economische structuren veranderen en het kapitalisme een nieuwe vorm geven.

Dat het kapitalisme niet meer werkt en op de schop moet, bepleiten ook de president van Frankrijk Emmanuel Macron en Klaus Schwab, voorzitter van het World Economic Forum.

Het kapitalistische model met deze open economie kan niet meer werken in deze samenleving. We komen alleen uit de pandemie met een economie die meer nadenkt over het bestrijden van ongelijkheid, zei Macron in januari.

Het Economisch Wereldforum (DAVOS) voert de agenda “The Great Reset“, wat betekent dat de wereld moet worden gereset – opnieuw opgestart – in het belang van het klimaat. Dit zal gebeuren in samenhang met de herstart van de wereldeconomieën na de Corona. De organisatie wil onder meer dat mensen dingen gaan huren in plaats van ze zelf te bezitten. Dat is “duurzamer”, zo wordt beweerd.

The Spectator waarschuwt dat de regering Biden het klimaat al wettelijk tot een “nationale noodsituatie” heeft verklaard.

Hoe zouden regeringen klimaat lockdowns opleggen? Simpel: door te verklaren dat klimaatverandering een onmiddellijke crisis is voor de volksgezondheid en de nationale veiligheid, en door gebruik te maken van dezelfde macht en richtlijnen die ze hebben gekregen om met Covid-19 om te gaan,  » Lees verder

%d bloggers liken dit: