Nederlandse vertaling rapport Prof. Dr. Martin Pall over gezondheidsrisico’s 5G beschikbaar – StralingsBewust.info

nederlandse-vertaling-rapport-prof-dr-martin-pall-over-gezondheidsrisico’s-5g-beschikbaar-–-stralingsbewust.info

12-02-21 12:28:00,

Prof. Dr. Martin Pall is emeritus hoogleraar Biochemie en Fundamentele Medische Wetenschappen aan de Washington State University. De wereldwijde uitrol van 5G – zonder voorafgaande, uitgebreide gezondheidstests – noemt hij “volslagen krankzinnig” en “het domste idee uit de hele wereldgeschiedenis”.

Martin Pall schreef diverse wetenschappelijke rapporten over de gevaren van straling, waaronder het 90 pagina’s tellende rapport ‘5G: Great risk for EU, U.S. and International Health’ dat in 2018 gepubliceerd werd.

In dit rapport worden acht niet-thermische gezondheidseffecten beschreven. Dit is van groot belang, omdat de ICNIRP-blootstellingsrichtlijnen, waar de overheid en telecombedrijven zich steeds op beroepen, uitsluitend zijn gebaseerd op de thermische effecten. Onderstaand kun je de samenvatting lezen waarmee het document van Martin Pall begint. Klik hier voor de Nederlandse vertaling van het gehele document. (EMFs = elektromagnetische velden, ofwel straling.)

Samenvatting

We weten dat er een enorme hoeveelheid aan vakliteratuur beschikbaar is, die wetenschappelijk elk van de acht pathofysiologische effecten, veroorzaakt door blootstelling aan niet-thermische microgolffrequente EMFs, onderbouwt. Dit blijkt uit de 12 tot 35 reviews per specifiek effect, waarbij elke review, vermeld in hoofdstuk 1, een aanzienlijke hoeveelheid bewijsmateriaal bevat, over het bestaan van elk effect.

Dergelijke EMFs:

  1. Vallen ons zenuwstelsel aan met inbegrip van onze hersenen wat leidt tot grote neurologische / neuropsychiatrische effecten en mogelijk vele andere effecten. Deze aanval op het zenuwstelsel geeft reden tot grote bezorgdheid.
  2. Vallen ons endocriene (hormonale) stelsel aan. In deze context zijn de belangrijkste dingen, die ons functioneel verschillend doen zijn van eencellige organismen, ons zenuwstelsel en ons hormoonstelsel. Zelfs een eenvoudige Planaria worm heeft beide nodig. Dus de gevolgen van de verstoring van deze twee regulerende systemen is immens, dermate, dat het belachelijk is om deze bevindingen te negeren.
  3. Veroorzaken oxidatieve stress en schade door vrije radicalen, die een centrale rol spelen in nagenoeg alle chronische ziekten.
  4. Vallen het DNA van onze cellen aan, die enkelstrengs- en dubbelstrengsbreuken en geoxideerde basen in ons cellulaire DNA, veroorzaken. Deze op hun beurt veroorzaken kanker en mutaties in kiembaancellen die op hun beurt weer mutaties in toekomstige generaties veroorzaken.
  5. Veroorzaken verhoogde mate van apoptose (geprogrammeerde celsterfte), dit is met name belangrijk bij het veroorzaken van zowel neurodegeneratieve ziekten als onvruchtbaarheid.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: