Medische dictatuur – Frontnieuws

medische-dictatuur-–-frontnieuws

13-02-21 01:28:00,

Op de een of andere manier zijn mensen gevoelig voor doemscenario’s. Klimaatprofeten dreigen met een stijgende zeespiegel. Het WNF noemt een miljoen soorten die met uitsterven wordt bedreigd. Financiële trendwatchers zijn evenmin rooskleurig. Ons geldsysteem staat op exploderen of imploderen, banken kunnen omvallen, ons geld verdampt en we komen misschien wel aan de bedelstaf, schrijft gastauteur Esther Noordermeer

Zij schilderen een onzekere toekomst en daar houdt de gemiddelde westerling niet van. Het liefst moeten alle risico’s worden ingedekt. Ten diepste is de westerse mens een angstig wezen. Los van het feit of deze onheilsprofeten wel of niet gelijk hebben, hun doemscenario’s floreren omdat zij de mens confronteren met zijn diepste angst, de angst voor … de dood.

Nu is er een belangrijke onheilsprofeet bijgekomen, de witte-jassen-profeet. Dagelijks klinkt zijn worstcasescenario: ‘Als we ons niet houden aan de RIVM richtlijnen, dan is er straks geen plek op de IC voor een Corona-patiënt en dan gaat er iemand mogelijk … dood.’

Intussen hebben we geleerd dat ziek zijn niet erg is, zolang er maar medische hulp beschikbaar is. Toch? Voortaan eerst informeren bij het ziekenhuis hoe de afdelingen erbij staan alvorens iets te ondernemen. Heeft de spoedeisende hulp plek, dan kun je roekeloos gaan stappen. Je kunt ook op wintersport, gipskamers genoeg. Even geen vuurwerk, de oogartsen hebben het druk. Kinderen verwekken kan, de kraamafdelingen zijn niet overbelast. Maar tijdens een babyboom, als de kraamafdelingen wel vol liggen, moet ook dat maar even stoppen. Neem ook eerst contact op met de huisarts om te informeren of er ruimte is op het spreekuur voordat je je kinderen laat buitenspelen. Stel dat er één valt en er moet gehecht worden. Informeer direct of de tetanusprik op voorraad is voor geval de wond diep zou zijn. Dat zou een te groot risico zijn.

Ik chargeer hier om duidelijk een punt te maken. Sinds wanneer is de capaciteit in de zorg de bepalende factor van ons dagelijks handelen? Wat maakt dat ik die zorggarantie moet hebben? Wij kunnen eenvoudigweg niet leven met het idee dat gebrek aan medische zorg fataal kan zijn. Toch is dat in veel landen het geval. Er zijn genoeg (ontwikkelings)landen waar de medische zorg niet goed is geregeld. Zulke landen zouden vanuit onze huidige beleving voortdurend in lockdown moeten leven.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: