Op Urk heerst nog het Oude Normaal… – Interessante Tijden

op-urk-heerst-nog-het-oude-normaal…-–-interessante-tijden

13-02-21 02:12:00,

Het haventje van UK

In dit zaterdagverhaal reizen we naar Urk: Het ‘wij-‘gevoel dat de spindoctors van de Corona Gedragsunit (RIVM) pogen op te dringen via een gemeenschappelijke onzichtbare vijand (‘Samen tegen C*r*n#’), daarvan vind je op Urk nog de gezonde tegenhanger.

Gemeenschap gebaseerd op natuurlijke sociale verbanden en een traditioneel geloof.

Zo eindigen we de spindoctoring-week op Interessante Tijden met een waarheid als een vis: ‘De Regering Liegt’, de titel van mijn 20 jaar geleden geschreven journalistieke scriptie over ‘overheidscommunicatie’ met Voorzitter Mao op de voorkant.

Toen voorspelden we al dat De Leugen het Nieuwe Normaal zou worden bij de Rijksoverheid die legers spindoctors in dienst neemt ‘in dienst van de democratie’ (rapport Jacques Wallage 2001), die ‘actief communiceren’. Mijn donkerste verwachtingen zijn overtroffen.

IJspret volgens het Oude Normaal

Nul doden op Urk door het kapitalisme-virus
Bevriende Urker vissers melden ons dat er op het eiland niet 1 positief getest persoon is. De ironie wil zelfs, dat het enige C*r*n#-geval beperkt bleef tot een bejaarde nadat die zich- bang gemaakt- liet vaccineren.

Dat is opmerkelijk omdat de traditionele kerken juist zoveel mogelijk de wekelijkse samenkomst in stand houden, mensen nog vruchtbare gezinnen hebben en veel samen komen.

Ze zijn het tegendeel van wat het liberalisme-facisme/internationaal socialisme van het Rutte-regime eist, geatomiseerde zelfaanbidders (De ‘Elementaire Deeltjes’ van Michel Houellebeq), ego’s die hun wereldbeeld baseren op wat staatspropaganda hen via de televisie dicteert via dagelijkse herhaling, bezwering en conditionering.

Mensen met als hoogste levensdoel ‘Lekker Makkelijk’! en ‘Muzelluf, zie mij eens.’

Pools visserijpersoneel voor de kerk

‘Heel zwaar christelijk’
Al decennia krijgt Urk negatieve framing van de ‘journalistiek’ te verduren, dus van Randstedelijke liberalen die ‘zichzelf’ als maat van alle dingen projecteren. Termen als ‘zwaar christelijk’ of ‘heel erg christelijk’, zelfs onze lokale pizzabakker wist er met de rotsvaste zekerheid van de kenmerkende mediaconsument over te vertellen.

Woorden zijn niet neutraal.

De adjectieven verraden vooral, dat het liberalisme-fascisme een hekel heeft aan het christendom. Dus is ‘heel erg christelijk’ het zelfde als ‘heel erg stinkend’. Je leest nooit in de Volkskrant over mensen die ‘heel zwaar liberaal’ zijn, en die daarom allerlei achterhaalde karaktertrekken zouden vertonen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: