Bewijst Zweden de onzin van de lockdown? – Viruswaarheid

bewijst-zweden-de-onzin-van-de-lockdown?-–-viruswaarheid

14-02-21 05:25:00,

Zweden versus Duitsland. De harde cijfers.

Origineel artikel: https://reitschuster.de/post/schweden-beweist-unsinn-des-lockdowns/ 

Gepubliceerd op 11 februari 2021 Door Christian Euler

De Zweedse aanpak en cijfers

In Zweden waren er in het voorjaar relatief vijf keer zoveel doden als in Duitsland, vooral in bejaardentehuizen. De Scandinaviërs leerden hiervan – in tegenstelling tot Duitsland – en hebben tijdens de tweede golf zonder lockdown het duidelijk beter gedaan. Dat laten onderzoeken zien van het Weekly Epidemiological and Operational Update van de WHO [1]. Daarna is het aantal van de aan of met corona overledenen in Zweden tussen 5 juli en 27 december 2020 van 5.420 naar 8.279 gestegen [2] – zonder lockdown en zonder mondkapjesplicht, maar met consequente bescherming van de verpleeghuizen.

Terwijl sterftecijfers en gemeten positieve tests in heel Europa weer opleefden, kent Zweden een recordaantal in lage infecties en sterfgevallen ondanks maandenlange scepsis over zijn lockdown-free strategie. Het besmettingspercentage van Zweden – ooit het hoogste van Europa – is nu lager dan in Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk of Italië, evenals in Noorwegen en Denemarken, waar leiders al lang gealarmeerd zijn door het hoge sterftecijfer van hun buren.

De Zweedse comeback heeft er nu toe geleid dat Groot-Brittannië het land van de quarantainelijst heeft verwijderd, waardoor de deur wordt geopend voor toerisme in een economie die al een mildere neergang heeft doorgemaakt dan een groot deel van Europa. Zweden heeft ‘de curve’ afgevlakt zonder zijn mensen te bevelen binnen te blijven – waarbij winkels, scholen en restaurants open blijven, zelfs op het hoogtepunt van de ‘pandemie’. De beste epidemioloog van het Scandinavische land heeft ook de effectiviteit van gezichtsmaskers gebagatelliseerd en steeds gezegd  dat een volledige lockdown de sterfgevallen in verzorgingshuizen niet zou hebben voorkomen. [3]

De Duitse aanpak en cijfers

In Duitsland is het aantal overlijdens in hetzelfde tijdsbestek ondanks alle restricties en het sluiten van het openbare leven van 9.012 naar 29.778 gestegen. Dit betekent dus een stijging van meer dan 300 procent – tegenover ongeveer 60 procent in Zweden. Het laat zien dat het narratief van de exponentiële groei slechts een van de vele middelen is van de paniekzaaierij – een flinke draai om de oren voor het regeringsbeleid. Zonder lockdown, zo stelt men tot vandaag de dag in Berlijn, zou het aantal doden veelvuldig veel hoger zijn.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: