Is de corona pandemie de verkeerde ziekte? Is het eigenlijk een stralingsziekte?

is-de-corona-pandemie-de-verkeerde-ziekte?-is-het-eigenlijk-een-stralingsziekte?

15-02-21 10:55:00,

Arts die werkt met doodzieke coronapatiënten slaat alarm:
‘We behandelen de verkeerde ziekte’.
Arts Cameron Kyle-Sidell opende in 2020 een ic-afdeling in New York om kritieke coronapatiënten te behandelen. “Ik heb dingen gezien die ik nog nooit in mijn leven heb meegemaakt,” zegt hij. De arts dacht dat hij patiënten zou behandelen die een longontsteking hadden opgelopen als gevolg van het coronavirus SARS-Co-2*.

*Het coronavirus SARS-(severe acute respiratory syndrome) Co-2 is het virus dat de ziekte COVID-19 kan veroorzaken. Sommige mensen krijgen namelijk erge klachten, zoals longontsteking.

Verkeerde ziekte
In sommige gevallen ontstaat namelijk de longaandoening ARDS (acute respiratory distress syndrome). Dit is de ziekte waar de ziekenhuizen op zijn voorbereid. Kyle-Sidell heeft ernstig zieke coronapatiënten behandeld en is tot de conclusie gekomen dat Covid-19 deze ziekte níet veroorzaakt. “We behandelen de verkeerde ziekte,” stelt hij. “Ik vrees dat we in een korte tijd veel schade toebrengen aan patiënten omdat we ze de verkeerde behandeling geven.

Geen longontsteking
“De longziekte Covid-19 ís geen longontsteking en moet ook niet als zodanig worden behandeld,” benadrukt de arts. De aandoening lijkt sterk op hoogteziekte. “Het is alsof tienduizenden New Yorkers in een vliegtuig op 10.000 meter hoogte zitten en de cabinedruk langzaam wegvalt.” De patiënten die ik behandel, zien eruit alsof ze bij de top van Mount Everest zijn afgezet en geen kans hebben gehad om zich te acclimatiseren. Het zuurstofniveau in het bloed blijft dalen, de patiënt krijgt geen lucht* en zal uiteindelijk overlijden”.

*Lucht is een gasmengsel waarvan de totale druk de som is van de verschillende deeldrukken van de afzonderlijke gassen. Lucht bestaat voor het merendeel uit stikstof (78%) en zuurstof (21%). Door de lage zuurstofdruk op grootte hoogte wordt er minder zuurstof door ons lichaam opgenomen en daalt de hoeveelheid zuurstof in het bloed die beschikbaar is voor de verschillende lichaamsweefsels. Het lichaam heeft op grote hoogte echter dezelfde hoeveelheid zuurstof nodig als op zeeniveau, dus 21%.

Meer kwaad dan goed
“Ernstig zieke coronapatiënten worden in het ziekenhuis aan een beademingsapparaat gelegd, dat de druk op de longen opvoert om ze te openen. Deze behandeling doet dus meer kwaad dan goed, stelt de New Yorkse arts. Patiënten overlijden mogelijk door longschade veroorzaakt door het beademingsapparaat.”

Wat is hoogteziekte
Hoogteziekte of hypobaropathie is een verzameling van ziekteverschijnselen die kunnen optreden als iemand zich te snel naar grote hoogten verplaatst en er een tekort aan zuurstof in het lichaam ontstaat.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: