Man identificeert zich als vrouw: wint zilver in damescompetitie – Frontnieuws

man-identificeert-zich-als-vrouw:-wint-zilver-in-damescompetitie-–-frontnieuws

15-02-21 09:18:00,

Een mannelijke student aan het Trinity College in Dublin, Ierland, deed mee aan de vrouwenwedstrijd van de jaarlijkse 5 km-race van de school en won een zilveren medaille. Hij schreef zich bij de inschrijving voor de wedstrijd in als vrouw om de absurditeit van het genderbeleid van de school onder de aandacht te brengen.

De 22-jarige Con Óg Ó Laoghaire besloot om als vrouw aan de wedstrijd deel te nemen nadat hij was geïnspireerd door de mannelijke rapper Zuby, die in een post op social media in 2019 verklaarde dat hij “zich als vrouw identificeerde” en in een video het Britse record in deadlift voor dames brak.

I keep hearing about how biological men don’t have any physical strength advantage over women in 2019…

So watch me DESTROY the British Women’s deadlift record without trying.

P.S. I identified as a woman whilst lifting the weight. Don’t be a bigot. 😂 pic.twitter.com/dYRraHCB42

— ZUBY: (@ZubyMusic) February 26, 2019

Het was voor Con geen probleem om als vrouw mee te doen aan de wedstrijd, ook al is hij in feite een man. De inschrijving gebeurde online. Toen de vraag naar het geslacht kwam, klikte hij gewoon het vakje voor vrouw aan.

“Ik ben een vrouw”

Toen ik mijn startnummer kwam ophalen bij Trinity Sports Center, zei de dame daar: “Dus jij bent een man?”. Toen ze een aanpassing in het register ging doen, zei ik, op lichtelijk geërgerde toon: “Nee, ik ben een vrouw”, en daarmee was de zaak opgelost, vertelt hij aan Gript.

2019: I tried to make a point of transexuals having an unfair advantage in women’s sport .. but got rekt pic.twitter.com/02WNu6OeCV

— Con Óg Ó Laoghaire (@ConOg_OL) February 11, 2021

Con deelde het podium met Lucy Deegan, die won, en Marine Bardou, die derde werd. Toen het tijd was voor de prijsuitreiking, kreeg hij gemengde reacties, zowel van het publiek als van de deelnemers.

Ik heb nog nooit zo’n stilte meegemaakt met zoveel mensen bij elkaar. Ik denk dat sommigen verbaasd waren, anderen geamuseerd en weer anderen geschokt. Maar de meesten waren het waarschijnlijk allemaal tegelijk, legt hij uit.

You came second!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: