Nieuw onderzoek: ‘Kwaliteitsjournalistiek maakt geestesziek’ – Interessante Tijden

nieuw-onderzoek:-‘kwaliteitsjournalistiek-maakt-geestesziek’-–-interessante-tijden

15-02-21 10:52:00,

Jazeker, door de krant te lezen en te geloven

Nieuw onderzoek dat bureau Demotivaction hield onder 146 deelnemers aan de NPO-media-enquete van Interessante Tijden, toont dat 99 procent de NPO beschouwt als gevaar voor de Nederlandse samenleving, met miljardenschade tot gevolg.

Deze spindoctoring-truc van ‘het gecreëerde feit’ uit ‘nieuw onderzoek’ met schijnbaar nauwkeurige percentages die ‘exactheid’ fingeren, is 1 van de meest gebruikte vormen van propaganda die je in ‘de krant’ tegenkomt. ‘Onderzoek zegt’ is ook 1 van de meest gangbare debattrucs.

De definitie van ‘kwaliteitsjournalistiek’ is dan ook ‘schuilen achter de juiste sociale autoriteit die het eigen wereldbeeld bevestigt’. Zo starten we de ‘kwaliteitsjournalistiek’-week op Interessante Tijden, als opvolger van de spindoctoring-week.  

Stalin-betonkolos van Nationale Propaganda Organisatie (NPO)

De vraagstelling luidde aldus:

De NPO (Nationale Propaganda Organisatie)-‘Journalistiek’ maakt de bevolking geestesziek, en beschadigt Nederland voor miljarden euro’s per jaar:
A. Eens
B. Oneens

Mediapark NOS

‘Nieuw onderzoek van de Volkskrant zegt’…
Je ziet hier, hoe de vraagstelling al een antwoord afdwingt. Nu leggen wij het er hier extra dik bovenop, maar al dat andere ‘nieuw onderzoek’ waarin x-percentage van ‘de bevolking’ iets ‘vindt’ is van gelijke waarde.

Het zegt natuurlijk hoe een doelgroep met voorkeuren voor een overweldigende bevestiging van je gewenste antwoord zorgt. Wanneer je de vraag maar in het juiste frame plaatst.

Het ‘onderzoek van de Volkskrant’ waarnaar Kajsa Ollongren verwijst (Minister van Waarheid)

In haar lezing voor de KNAW op 18 januari over ‘desinformatie’ verwijst Kajsa Ollongren naar ‘onderzoek van de Volkskrant’, dat zou bevestigen hoe 30% van de bevolking door desinformatie in verwarring zou zijn achtergelaten, ‘niet meer zou weten wat nog waar is’.

Maar wat was dat ‘onderzoek’?

Het ‘onderzoek van de Volkskrant’ met angst voor sprookjesfiguren die onder ons zijn

Een enquete uit 2017 met sturende vragen onder eigen abonnees van De Volkskrant haar vroegere ombudsvrouw Annieke Kranenberg. Daarin verschenen zelfs ‘Russische trollen’ en andere sprookjesfiguren ten tonele.

Zo zie je ook hoe vooringenomen Ollongren naar ‘kwaliteitsmedia’ kijkt, versmald tot ‘wat in ons politieke straatje past’ (2030 Agenda, internationaal socialisme). En dan vooral: ‘datgene waaraan wij sociaal prestige toekennen’. Onthoudt die twee vet geschreven woorden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: