Veiligheid of Vrijheid? Econoom Ad Broere pleit voor burgerlijke ongehoorzaamheid en opzetten parallelle economie – Xandernieuws

veiligheid-of-vrijheid?-econoom-ad-broere-pleit-voor-burgerlijke-ongehoorzaamheid-en-opzetten-parallelle-economie-–-xandernieuws

15-02-21 05:51:00,

—————————————————————————————————————————————–

‘De mensheid wordt aangevallen en de menselijkheid wordt uitgefaseerd’ – Op het moment dat het overheidsinfuus uit het MKB wordt getrokken (vermoedelijk deze zomer) stort alles volgens plan in elkaar

—————————————————————————————————————————————-

De bekende onafhankelijke Nederlandse econoom en auteur Ad Broere pleit in een gesprek met Pieter Stuurman (Café Weltschmerz) voor burgerlijke ongehoorzaamheid, en het opzetten van ‘parallelle economische systemen met een eigen munt (zonder rente), waarin mensen elkaar steunen en inzetten op lokale bedrijvigheid. “Ga niet in gevecht met het systeem, maar steun elkaar en blijf vastbesloten”.’

‘Menselijkheid is voor mij het zelfbeschikkingsrecht,’ begint Broere. ‘De absolute vrijheid om zelf te kunnen beslissen wat je wilt en wat je niet wilt in het leven. Natuurlijk hou je je aan afspraken van de samenleving, maar de basis ervan is absolute vrijheid.’ Niet alleen onze grondwet, maar ook de Code van Nürnberg (opgesteld na WO-2) is hierop gebaseerd.

Sinds vorig jaar staan het recht op vrijheid en zelfbeschikking onder grote druk. Een groot deel van de Nederlandse bevolking ‘is gegrepen door de angst voor gezondheid en de dood,’ en de psychische- en privé problemen die hand over hand toenemen. Mensen kunnen amper meer nadenken over hun eigen belang, omdat alleen maar het veronderstelde ‘grotere belang’ (‘samen krijgen we…’, ‘samen overwinnen we….’, etc.), waar we heel veel voor moeten inleveren, lijkt te tellen.

Angst is de primaire raadgever geworden; problem-reaction-solution

Het verlangen naar veiligheid is nu zo groot, dat veel mensen bereid zijn hun lot in handen te leggen van een extern (autoritair) bestuur, merkt Stuurman op. Broere denkt dat dit primair door angst komt. Twijfelaars aan het beleid worden uitgesloten en/of bestreden. Er mag maar één geluid zijn, zoals de hoofdredacteur van de Volkskrant (Pieter Klok) vorig jaar letterlijk onderstreepte.

Broere wijst in dit verband op de ‘shock doctrine’ van de Canadese journalist en publicist Naomi Klein: er wordt een probleem gecreëerd, daarop volgt chaos, en op het moment dat mensen gaan vragen om bescherming en veiligheid, wordt de oplossing gepresenteerd (volgens het aloude ‘problem-reaction-solution’ concept). Stuurman: ‘Dus als je (als overheid) meer zeggenschap wilt, hoef je maar een probleem te creëren, en dan krijg je vanzelf meer vraag naar veiligheid en meer mandaat.’

Great Reset: hele mensheid wordt straks digitaal gestuurd en gecontroleerd

De econoom bevestigt dat,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: