Artsen vaccinatie in Saarland: 54 procent kwam niet opdagen – minister van Volksgezondheid boos – Frontnieuws

artsen-vaccinatie-in-saarland:-54-procent-kwam-niet-opdagen-–-minister-van-volksgezondheid-boos-–-frontnieuws

16-02-21 09:37:00, Oxford AstraZeneca vaccine (Indian version) © Prachatai (CC BY-NC-ND 2.0)
Het is onduidelijk waarom meer dan de helft van de 200 artsen die voor de Corona-vaccinatie in de Duitse deelstaat Saarland waren opgeroepen niet zijn komen opdagen op de speciale vaccinatieafspraak op zaterdag 13 februari. Eén ding is echter zeker: ze waren er niet. Volgens de ‘FAZ’ waren het vooral artsen met een hoog besmettingsrisico die waren benaderd, zoals huisartsen die naar bejaardentehuizen gaan of bijzondere specialisten.

Minister van Volksgezondheid Monika Bachmann heeft het gedrag van het medisch personeel tijdens de plenaire vergadering van het parlement van de deelstaat Saarland op maandag als “zeer onsolidair” bekritiseerd. Sommige van de annuleringen waren zelfs zonder rechtvaardiging. Het was moeilijk te begrijpen, zei ze.

In een verklaring van het ministerie staat echter: “Wij constateren een landelijk acceptatieprobleem voor het vaccin van het Brits-Zweedse farmaceutische bedrijf AstraZeneca, voornamelijk vanuit de medische sector”, meldt Epoch Times.

Samen met de Duitse regering, het Paul-Ehrlich-Instituut (PEI) en de Permanente Vaccinatiecommissie (STIKO) moet nu duidelijk worden gemaakt dat “de bezorgdheid ongegrond is”, verzekerde de CDU-politicus en voormalig verzekeringsagente.

Volgens ‘FAZ’ heeft Bachmann in het deelstaatparlement nog gezegd dat vaccinatie geen vrijwillige wens is.

Intussen probeert de Vereniging van Wettelijke Ziekenfondsartsen (KV) de plooien glad te strijken. In de ‘Saarbrücker Zeitung‘ wijst KV-voorzitter Dr. Gunter Hauptmann op mogelijke organisatorische problemen met de speciale datum.

De waanzin wordt nog waanzinniger: VK start mensenproeven met nepvaccins door AstraZeneca doses te mengen met Pfizer/BioNTech vaccins

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: