Dit zei Kees van der Staaij vorige week over ontbreken juridische basis van avondklok

dit-zei-kees-van-der-staaij-vorige-week-over-ontbreken-juridische-basis-van-avondklok

16-02-21 09:07:00,

Homepagina » Mens en Dier » Dit zei Kees van der Staaij vorige week over ontbreken juridische basis van avondklok

Foto: Kees van der Staaij (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Mens en Dier
16 februari 2021 16:00

Premier Rutte heeft gezegd dat het vervallen van de avondklok ‘ernstige gevolgen zal hebben’ voor de bestrijding van de coronacrisis. Hij hoopt dat het besluit van de rechter om de avondklok per direct te schrappen, wordt geschorst.

Het demissionaire kabinet wil dat de avondklok van kracht blijft tot er in hoger beroep een definitieve uitspraak ligt. Tegenover de pers zei Rutte verder dat de avondklok geen doel is, maar een middel om ‘straks al onze vrijheden terug te krijgen op een veilige manier’.

Kees van der Staaij (SGP) maakte afgelopen week een belangrijk punt, namelijk dat de avondklok nog helemaal niet bekrachtigd is. “De SGP vond en vindt, alles afwegend, dat de avondklok in de huidige omstandigheden geen proportionele maatregel is,” zei Van der Staaij.

“Ik zeg daarbij dat we de lat hier hoger leggen dan bij andere maatregelen die het kabinet neemt, omdat het een uitzonderlijk juridisch kader is waar een beroep op wordt gedaan. Daarom zijn wij eigenlijk extra streng bij deze maatregel.”

Nog niet gebeurd

Het eerstvolgende debat over de avondklok had volgens hem over de wet moeten gaan. “Want deze bijzondere noodwet zegt duidelijk dat er onverwijld een wetsvoorstel naar het parlement moet worden gestuurd, zodat de Tweede en de Eerste Kamer – dat is nu ook nog niet gebeurd – zich kunnen uitspreken over de invoering. Nu praten we eigenlijk al over een verlenging, zonder dat we de invoering parlementair hebben bekrachtigd,” benadrukte Van der Staaij.

“Mijn kernvraag is daarom waarom het zo lang geduurd heeft voordat de bekrachtigingswet naar de Kamer is gegaan,” voegde hij toe.

Dit zei @keesvdstaaij vorige week over het ontbreken van de juridische basis van de #avondklok.

Ga voor het hele fragment naar: https://t.co/mOhQPYEE5Z pic.twitter.com/7CdFZ0daAx

— SGP (@SGPnieuws) February 16, 2021

5
23
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze informatie waardevol?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: