Joe Biden ruikt bloed en wil Julian Assange

joe-biden-ruikt-bloed-en-wil-julian-assange

16-02-21 09:12:00,

amerika in beroep voor uitlevering assange Iedereen die de vrijheid van meningsuiting lief is, was zwaar teleurgesteld dat de Amerikaanse ex president Donald Trump wel zijn gangstervriendjes gratie gaf, maar niet Julian Assange.

Misschien was daar een goede reden voor, want de nieuwe man, Joe Biden, gaat vol in de aanval en wil hoe dan ook Julian Assange.

Zoals wellicht bekend is het uitleveringsverzoek van Amerika voor de Wikileaks voorman Julian Assange begin januari afgewezen. Natuurlijk was dat een prachtige gelegenheid geweest voor Amerika om de aanklachten te laten vallen en deze man na jarenlange eenzame opsluiting vrij te laten.

Velen waren dan ook zwaar teleurgesteld toen bekend werd dat Amerika in hoger beroep zou gaan en velen waren nog veel teleurgestelder toen alle vriendjes van Trump gratie kregen, maar niet de man die niets anders heeft gedaan dan de waarheid naar buiten brengen.

En zoals verwacht en gevreesd heeft het Amerikaanse Ministerie van Justie afgelopen vrijdag de papieren ingeleverd voor een hoger beroep. Er zijn inmiddels talloze waarschuwingen geweest van allerlei mensen en groeperingen richting Amerikaanse overheid dat als ze hiermee doorgaan, ze de persvrijheid op het spel zetten.

Zo te zien is dat precies de bedoeling, want diezelfde Amerikaanse overheid geeft geen krimp en zet alles op alles om Assange voor een Amerikaanse rechter te sleuren.

uitlevering julian assange

De Britse rechtbank heeft de uitlevering van Assange niet op inhoudelijke gronden afgewezen, maar op basis van het feit dat hij een uitlevering naar Amerika waarschijnlijk niet zal overleven. Hem wacht een mogelijke gevangenisstraf van 175 jaar onder barbaarse condities en de rechter was van mening dat dit zou betekenen dat Assange hoogstwaarschijnlijk zelfmoord zou plegen.

Ook nu komen er weer talloze organisaties in het geweer om alsnog te proberen Amerika te bewegen de uitlevering af te blazen en de zaak te laten vallen.

Eén van die organisaties is The Courage Foundation, een organisatie die de belangen van klokkenluiders behartigt. Zij stellen onder andere het volgende:

“De zaak Assange vertegenwoordigt de grootste bedreiging voor de persvrijheid voor deze generatie. Het gaat niet om Julian Assange als persoon. Het gaat erom of de Amerikaanse overheid de rol die de journalistiek speelt in een democratie zal respecteren”.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: