Professor Pierre Capel: ‘Kinderoffers waren toch verleden tijd?’ – Xandernieuws

professor-pierre-capel:-‘kinderoffers-waren-toch-verleden-tijd?’-–-xandernieuws

16-02-21 09:32:00,

—————————————————————————————————————————————-

‘Maatschappij verschuilt zich achter een stel dwazen’

—————————————————————————————————————————————-

(03.10) – ‘Vandaag wil ik het hebben over het offer,’ begint hoogleraar (em.) immunologie Pierre Capel zijn nieuwe video. ‘En in het bijzonder het kinderoffer. Als mensen ergens heel erg bang voor zijn – en dat kunnen boze geesten zijn, of imaginaire gedachten, of pandemieën die worden aangedragen alsof werkelijk de hele wereld vergaat – dan moet je altijd een offer brengen. En dat offer wordt ons aangeboden: we mogen vanwege de angst ons hele MKB kapot maken. Als we dat niet doen, gebeurt er iets verschrikkelijks.’

‘Ik kan heel lang over alle gekke dingen rond corona praten, maar iets wat mij weer heel erg diep treft is hoe kinderen behandeld worden, wat het effect daarvan is. De waanzin die hun leven onmogelijk maakt en met totale flauwekul omhult.’

Kinderoffers waren toch verleden tijd?

‘In dit kader gaan we even terug in de tijd naar de tijd van het kinderoffer. Daar zijn vele voorbeelden van. Op Kreta, wat gevoelig was voor aardbevingen omdat het op een tektonische breukplaat zat, werden de aardbevingen gepersonifieerd door de Minotaurus. Om die rustig te houden moesten offers worden gebracht, inclusief kinderen.’

‘Er zijn heel veel andere situaties waarin kinderen werden geofferd voor het grote goed, ofwel om de angst voor de goden, ofwel om de wonderen van de natuur die een beetje uit de hand lopen, zoals een aardbeving. Van al dat soort zaken denken we dat dit toch verleden tijd is.’

‘IFR laat zien dat dit virus niks is’

‘Maar is het kinderoffer echt verleden tijd? Waar zijn we nu mee bezig? Ik zei al eerder dat angst niets met logica te maken heeft, en getallen niet werken zodra je met argumenten en statistieken aankomt die voor de mensen die bang zijn nergens op slaan.

Maar als we kijken naar de Infection Fatality Rate (IFR, het percentage van besmette mensen dat overlijdt), dan is dat voor de hele populatie 0,23%, maar dat komt vooral door de ouderen (70-plussers). (Tot 70 jaar is de IFR 0,05%, de helft van een gewone jaarlijkse griepgolf – X). Onder de 35 jaar – waaronder studenten en jeugd,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: